Incendiu la spitalul Aleșd. Doi pacienți au fost răniți

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
incendiu la spitalul alesd. FOTO Captura video YouTube AlesdOnline
incendiu la spitalul alesd. FOTO Captura video YouTube AlesdOnline

Un incendiu a izbucnit noaptea trecută la spitalul din Aleșd. Doi pacienți au fost răniți, iar alte 5 persoane s-au autoevacuat.

Un incendiu a izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-un salon al Secției de pneumologie a Spitalului Orășenesc Aleșd. În urma acestuia, doi pacienți au fost duși la UPU Bihor, relatează presa locală.

”La ora 00.06, ISU Bihor a fost sesizat cu privire la producerea unui incendiu la un salon al Secției de pneumologie a Spitalului Orășenesc Aleșd. Echipajele de pompieri au localizat și lichidat incendiul în aproximativ 15 minute.

Din salonul afectat de incendiu, personalul spitalului a evacuat doi pacienți, alte cinci persoane autoevacuându-se în momentul producerii evenimentului.

Pompierii militari paramedici și echipajul de terapie intensivă al SMURD Oradea au acordat îngrijirile necesare celor doi pacienți evacuați, din care unul a suferit arsuri la nivelul gambei, iar celălalt s-a intoxicat cu fum, transportându-i ulterior la UPU Oradea.

Pagubele materiale înregistrate în urma producerii evenimentului au constat într-un pat și o saltea”, a declarat pentru AlesdOnline, purtătorul de cuvânt al ISU Bihor, Camelia Roşca.

Spitalul, reabilitat din fonduri europene, avea aviz ISU

Managerul Spitalului din Aleșd, Florin Creț a declarat pentru sursa menționată că incendiul a fost provocat de un pacient, în mod intenționat.

Focul a fost observat de angajaţii spitalului, care au sunat imediat la 112 şi au început evacuarea pacienţilor. Sunt mai multe pagube materiale, salonul era renovat recent, iar instalația electrică fusese verificată și există detectoare de oxigen.

”Spitalul a fost reabilitat pe Fonduri Europene și avea autorizație de securitate la incendiu. Sistemul de alarmare a funcționat perfect, fiind alarmat managerul și pompierii. Până la sosirea pompierilor incendiul a fost stins cu un stingător de portarul de serviciu”, a precizat primarul orașului Aleșd, citat de presa locală.

Incident la Spitalul de Copii Iași. ISU, precizări de ultimă oră: Un muncitor a inversat, din greşeală, sensul de evacuare al ventilatorului

UPDATE: Fumul şi funinginea de la Spitalul de Pediatrie "Sf. Maria" din Iaşi au provenit dintr-un coş de fum dezafectat care a fost curăţat de firma care se ocupă de reabilitarea clădirii.

Potrivit ISU Iaşi, un muncitor a inversat din greşeală sensul de evacuare al ventilatorului şi astfel fumul şi funinginea au ajuns în camerele tehnice şi ulterior în spaţiile comune ale clădirii.

"Spitalul de Copii se află într-un amplu proces de renovare. Constructorul a dorit să evacueze funinginea dintr-un coş de fum dezafectat. Accidental a fost inversat sensul de evacuare al ventilatorului iar funinginea a fost introdusă în camerele tehnice şi ulterior în spaţiile comune.

Nu a fost incendiu. Nu au fost victime care să fie asistate medical. Nu au fost persoane intoxicate. La ultimul etaj nu au fost persoane evacuate.

S-a intrat în saloane pentru a calma copii şi aparţinătorii care erau internaţi, cât şi cadrele medicale. S-au autoevacuat 50 de copii şi 150 de adulţi", a informat Georgică Onofreiasa, purtător de cuvânt în cadrul ISU Iaşi, potrivit Agerpres.

50 de copii şi 150 de persoane adulte, evacuate

Pompierii au fost solicitaţi să intervină vineri dimineaţă la Spitalul de Pediatrie "Sf. Maria" din Iaşi, după ce la etajul 1 al instituţiei medicale au fost semnalate degajări de fum.

Mai multe persoane au fost evacuate în curtea spitalului. Au fost evacuaţi 50 de copii şi 150 de persoane adulte, anunţă ISU.

Potrivit ISU Iaşi, la locul solicitării s-au deplasat mai multe echipaje de intervenţie.

Incidentul a fost în corpul nou al spitalului. 

"A fost o degajare de fum pe o instalaţie, o tubulatură. Cauza e în curs de stabilire. La ora 09,00 a fost primit un apel la serviciul 112. S-au deplasat 14 autospeciale de intervenţie cu aproximativ 50 de pompieri militari. Au fost evacuaţi 50 de copii, 150 de adulţi - cadre medicale şi aparţinători. Nu sunt persoane rănite sau intoxicate din cauza fumului", a declarat Georgică Onofreiasa, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi. Citește mai departe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel