Incendiu la Spitalul Orășenesc Rovinari. 50 de pacienți au fost evacuați

Monika Baciu |
Data publicării:
incendiu - FOTO: Freepik@WangXiNa
incendiu - FOTO: Freepik@WangXiNa

50 de pacienți și cadre medicale de la Spitalul Orășenesc Rovinari au fost evacuate din unitatea medicală, în urma unui incendiu. Doi pacienți au fost transferați la o altă unitate medicală. 

Un tablou electric din  Compartimentul de Primiri-Urgențe de la Spitalului Orășenesc Rovinari a luat foc. Echipaje multiple de stingere a incendiilor și acordare a primului ajutor calificat au fost imediat dislocate la fața locului.

Conform declarațiilor oficiale, angajații spitalului au reușit să intervină rapid cu ajutorul stingătoarelor, limitând astfel pericolul de propagare a focului. 

Din cauza fumului dens degajat în incendiu, aproximativ 50 de persoane, între care angajați și pacienți, au fost nevoite să se autoevacueze. Două persoane, fiind pacienți aflați în Compartimentul de Primiri Urgențe, au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din Tg-Jiu pentru investigații medicale suplimentare, deși nu au suferit consecințe medicale directe din cauza incendiului.

"La fața locului au fost dislocate mai multe echipaje de stingere a incendiilor și acordare a primului ajutor calificat din cadrul instituției noastre, constatându-se că angajații spitalului intervenisera cu ajutorul stingătoarelor fiind eliminat pericolul de propagare. Colegii noștri au intervenit și au lichidat incendiul, în acest moment fiind eliminat orice pericol.

Din cauza fumului degajat, aproximativ 50 de persoane, angajați și pacienți s-au autoevacuat. Două persoane (pacienți) care se aflau în Compartimetul de Primiri Urgențe au fost transportați la UPU Tg-Jiu pentru investigațiile medicale pentru care se prezentaseră la CPU Rovinari, nefiind afectați medical de incendiu.

În acest moment alimentarea cu energie electrică a fost reluată parțial și se lucrează pentru remedierea defecțiunilor și alimentarea normală cu energie electrică a spitalului", a anunțat ISU Gorj, potrivit Gorjeanul.

În prezent, alimentarea cu energie electrică a fost reluată parțial, iar echipele de intervenție lucrează asiduu pentru remedierea defecțiunilor și restabilirea alimentării normale cu energie electrică a întregului spital.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel