INCREDIBIL! Familie cu COVID, ignorată de autorități: „DSP a zis să facem teste pe banii noștri. Bunica a murit”

Dana Lascu |
Data publicării:
Covid-19
Covid-19

Situație inimaginabilă la Târgu Mureş, acolo unde familia regizoarei Cristina Bîlciu, ai cărei membri sunt infectați toți cu COVID-19 și au simptome evidente, este ignorată de DSP! Mai mult, autoritățile i-au spus regizoarei să-și facă teste pe banii ei, la privat. 

Disperată că DSP și cei de la 112 nu îi bagă în seamă, și după ce bunica ei a decedat, regizoarea Cristina Bîlciu a scris pe Facebook toată pățania familiei ei. 

„Bunica mea a murit în noaptea asta. Noi avem COVID: mama, tata, eu. Și bunica. Acum câteva zile, medicul de familie, auzind că avem febră, lipsă totală de gust și de miros, a zis să sunăm la DSP, pentru că sigur e COVID. DSP a zis să ne testăm pe banii noștri la privat. Le-am spus că pensiile alor mei de 700-1000 lei sigur nu fac față la atâtea teste covid. Nu ne-am testat, am preferat să cumpăr medicamentele și vitaminele din protocolul de COVID. Acum bunica a murit. Cei de la 112 au zis să contactez DSP-ul. DSP nu ma crede că avem COVID, în continuare nu ne testează dacă nu suntem contacți direcți cu cineva care are test. Eu nu pot suna la pompe funebre fără dovadă de COVID și nu cred că ar fi bine să mint că nu avem. Suntem blocați în sistem. Noi suntem la Târgu-Mureș, bunica e cu noi în cameră, dar medicul ei de familie e la țară într-o comună de unde e bunica, nu poate fi contactată decât prin dispensar, care e închis până luni. Și noi nu putem dovedi că avem și că avea COVID.  Ce ne facem? Să mă ajute cineva care știe ce e de făcut”, scris Cristina Bîlciu 

Mesajul ei a fost redistribuit de sute de oameni siderați de ce se întâmplă. 

Într-un final, povestea pare să fi ajuns și la urechile mai marilor din Prefectura și DSP Mureș, dar lucrurile nu s-au rezolvat încă. 

„Update: M-a contactat prefectul județului Mureș și șeful DSP Mureș. Cred că se rezolvă”, a dugat, în urmă cu câteva minute, Cristina Bîlciu. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel