Indemnizația de hrană, exclusă din procentul de 30% stabilit de lege

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Ministerul condus de Sorina Pintea a propus eliminarea indemnizației de hrană din procentul de 30%
Ministerul condus de Sorina Pintea a propus eliminarea indemnizației de hrană din procentul de 30%

Indemizația de hrană a fost exclusă din procentul de 30% din cuantumul salariului, stabilit de lege ca limită pentru alte sporuri, pentru personalul din sistemul sanitar și de asistență socială.

Executivul a aprobat, azi, propunerea Ministerului Sănătății de a elimina din cuantumul celor 30 de procente peste nivelul salariului a indemnizațiile de hrană, pentru personalul sanitar și asistenții personali. Astfel, aceste indemnizații vor fi acordate fără a se mai ține cont de această limită, peste care nu se pot atribui alte sporuri.

În acest sens, art. 36 alin. (1) din  Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 114/2018 a fost completat cu un nou alineat, cu următorul cuprins:

“Cuantumul indemnizațiilor de hrană acordate conform alin. (1) personalului din cadrul instituțiilor din sistemul sanitar și de asistență socială nu se ia în calcul la determinarea limitei prevăzute  la art. 25 alin. (2) din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare. “

„Această modificare legislativă se impunea, deaoarece, în condițiile în care indemnizaţia de hrană se includea în procentul de 30% stabilit prin dispozițiile legale, personalul din sistemul sanitar nu ar putea beneficia de acest drept individual salarial stabilit prin legea având în vedere că prin lipsa acestei măsuri s-ar depăși procentul stabilit la nivel de ordonator principal de credite”, se arată într-un comunicat remis presei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel