India, avortul permis până la 24 de săptămâni de sarcină

Adisa Codruț |
Data publicării:
Femeile din India pot întrerupe sarcina până la 24 de săptămâni
Femeile din India pot întrerupe sarcina până la 24 de săptămâni

Guvernul din India a aprobat miercuri o relaxare a regulilor privind întreruperea voluntară a sarcinii, autorizând avorturile până la 24 de săptămâni de sarcină.

Legea actuală din India nu permite avorturi când sarcina este mai mare de 20 de săptămâni, cu excepția cazului în care viața mamei se află în pericol.
Cabinetul premierului indian Narendra Modi a validat această măsură considerată drept o 'reformă progresistă' de către guvern, care va fi transpusă în lege în urma votului Parlamentului.

„Acest lucru este important deoarece există cazuri în care fata în cauză nu își dă seama că este însărcinată în primele cinci luni și trebuie să meargă în justiție", a declarat ministrul informațiilor, Prakash Javadekar, în timpul unei conferințe de presă, relatează AFP. „Se va reduce astfel mortalitatea maternă", a adăugat el.

În ultimii ani, tinere victime ale violului și traficului de persoane au întreprins acțiuni în justiție pentru a obține dreptul la avort după ce au descoperit că sunt însărcinate abia după 20 de săptămâni. În 2017, o fetiță de 10 ani victimă a unui viol a dat naștere unui bebeluș de sex feminin după ce Curtea Supremă i-a respins cererea de a avorta după termenul legal de 20 de săptămâni de sarcină.

Medicii au salutat decizia guvernului naționalist hindus. „Numeroase anomalii ale fătului, inclusiv insuficiența cardiacă, nu sunt detectate în mod clar decât după 20 de săptămâni", a declarat medicul ginecolog Madhu Goel. „Acum femeile vor avea posibilitatea de a face întrerupere de sarcină dacă există o șansă ca bebelușul să nu supraviețuiască", a mai spus ea.

Circa 6,4 milioane de avorturi au loc în fiecare an în India, dintre care mai mult de jumătate în condiții considerate periculoase, potrivit unui studiu din 2017 al Ipas Development Foundation, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel