Infecția cu COVID-19 are șase tipuri: care sunt simptomele specifice pentru fiecare tip

Adisa Codruț |
Data publicării:

Infecția cu COVID-19 are șase tipuri distincte. Cercetătorii le-au analizat pe fiecare în parte și au constatat că fiecare tip al bolii are un set de simptome specifice.

Oameni de ştiinţă britanici care analizează datele dintr-o aplicaţie de urmărire a simptomelor infecţiei COVID-19 utilizată pe scară largă au ajuns la concluzia că există şase tipuri distincte ale bolii, fiecare caracterizat de un set de simptome, potrivit unor surse citate de agerpres.ro.
Concluziile respective ar putea ajuta medicii să prognozeze care pacienţi cu COVID-19 sunt cei mai expuşi riscului şi au cel mai probabil nevoie de asistenţă spitalicească în viitoare valuri ale epidemiei.

În afară de tuse, febră şi pierderea mirosului - evidenţiate adesea drept principalele trei simptome ale COVID-19 - datele oferite de aplicaţie au arătat şi alte simptome, precum durere de cap, dureri musculare, oboseală, diaree, stare de confuzie, pierderea apetitului şi respiraţie dificilă.

Studiul, publicat online vineri, dar care nu este dublat de opiniile unor oameni de ştiinţă independenţi, a descris următoarele şase tipuri de COVID-19:

1.„Ca o gripă” fără febră - durere de cap, pierderea mirosului, dureri musculare, tuse, gât inflamat, durere pectorală, lipsa febrei.
2.„Ca o gripă” cu febră - durere de cap, pierderea mirosului, tuse, gât inflamat, răguşeală, febră, pierderea apetitului.
3.Gastrointestinal - durere de cap, pierderea mirosului, pierderea apetitului, diaree, gât inflamat, durere pectorală, fără tuse.
4.Nivel unu grav, oboseală - durere de cap, pierderea mirosului, tuse, febră, răguşeală, durere pectorală, oboseală.
5.Nivel doi grav, stare de confuzie - durere de cap, pierderea mirosului, pierderea apetitului, tuse, febră, răguşeală, gât inflamat, durere pectorală, oboseală, stare de confuzie, dureri musculare.
6.Nivel trei grav, abdominal şi respirator - durere de cap, pierderea mirosului, pierderea apetitului, tuse, febră, răguşeală, gât inflamat, durere pectorală, oboseală, stare de confuzie, dureri musculare, respiraţie dificilă, diaree, durere abdominală.

În cazul pacienţilor cu tipurile 4, 5 şi 6 a fost mai mare probabilitatea de a fi spitalizaţi, dar şi probabilitatea de a avea nevoie de ajutor pentru respiraţie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel