Infecții respiratorii: val de îmbolnăviri în județul Timiș

Adisa Codruț |
Data publicării:

Aproape 1.700 de infecții respiratorii au fost înregistrate în prima săptămână din octombrie, în județul Timiș. Aproape 100 au avut nevoie de internare.

Medicii timişeni au raportat în prima săptămână a lunii octombrie, la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş, 1.691 de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, dintre care 98 de cazuri au necesitat internarea.

De asemenea, au fost înregistrate şi 205 pneumonii cu 47 de internări, dar nu a fost înregistrat niciun caz de gripă, anunţă, vineri, DSP Timiş.

Din tranşa de vaccin gripal distribuită pentru vaccinarea personalului medico-sanitar au fost imunizate 725 de persoane.

DSP Timiş recomandă măsuri de ordin general care se impun în cazul infecţiilor respiratorii, esenţiale fiind evitarea contactului apropiat cu persoanele care prezintă simptomatologie respiratorie şi evitarea aglomerărilor de persoane în spaţii închise; spălarea mâinilor şi aerisirea spaţiilor în care se desfăşoară activităţile zilnice. De asemenea, în cazul în care o persoană dezvoltă simptome de boală sau simptome care nu se ameliorează în termen de 72 de ore de la debut sau care are un risc crescut de complicaţii cauzate de gripă, să se prezinte la medic, potrivit agerpres.ro.

Un vârf al virozelor respiratorii s-a înregistrat în judeţ imediat după reluarea cursurilor şcolare după vacanţa de iarnă, când doar în săptămâna 14 - 20 ianuarie 2019, în judeţ au fost raportate 2.252 de viroze (cu 51 de internări), 417 pneumonii (cu 90 de internări), cinci cazuri de gripă diagnosticate clinic, din care s-a primit confirmarea de gripă, prin investigaţii de laborator, pentru un caz, pacientul fiind internat, sub tratament. De asemenea, în acest an au fost înregistrate şi două decese provocate de gripă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel