Ministrul Vlad Voiculescu are 22 de consilieri, personali și onorifici! Iată cine și ce sunt aceștia:

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, are nu mai puțin de 22 de consilieri - dintre care 14 sunt onorifici, restul personali - la Ministerul Sănătății. 

Conform site-ului Ministerului Sănătății, ministrul Vlad Voiculescu are 22 de consilieri, după cum urmează: 

1) Mârza Constantin este Consilier onorific din 17 februarie 2021. Este absolvent al SNSPA și proprietar / manager la Durdom SRL.

Conform Republica.ro, acesta este „Este expert electoral internațional cu peste 15 ani de experiență. Licențiat în Științe Politice, lucrează cu organizații naționale și internaționale în proiecte ce țin îndeosebi de observarea alegerilor. Între misiunile electorale, este antreprenor”.

2) Ablai Elena este Consilier onorific din 17 februarie 2021. Ea este avocat, membru în baroul București și Senior Associate la Cosma & Asociatii. Este specializată în Drept imobiliar, Drept societar și Litigii Salariați – Angajatori. Conform avocatura.com o consultație online cu ea costă 250 de lei pe 30 de minute. 

3) Horațiu Ioan Ioani, Consilier onorific din 17 februarie 2021, este șeful Seciei Neurochirurgie de la Spitalul Clinic Colentina, chirurg specializat în Chirurgia coloanei vertebrale degenerate și traumatice, supraspecializat în tumori cerebrale și chirurgie spinală, lucrează și la o clinică privată din București și este singurul neurochirurg atestat de Colegiului Regal Britanic care practică în România.

4) Sumbasacu Sînziana este Consilier personal din 17 februarie 2021. Ea este licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene la Facultatea de Istorie din cadrul Universității București, manager comunități locale at Platforma România 100 și a fost responsabilă de caravana #DanBarnaPresedinte din partea PLUS.

5) Oprea Bogdan este Consilier personal din 17 februarie 2021. Este specialist în comunicare și profesor la Universitatea din București. 
Citește și: Bogdan Oprea, numit consilier al ministrului Sănătății. Ce experiență are

6) Ovreiu Elena este Consilier personal din 17 februarie 2021. Ea este conferenţiar universitar, Universitatea Politehnica Bucureşti, specialitatea Inginerie Medicală.

7) Voinea Ștefan Adrian este Consilier onorific din 11 ianuarie 2021. I-a fost consilier lui Vlad Voiculescu și în mandatul din 2016-2017. Este consilier pe probleme de transparență și integritate al ministrului Sănătății și este fiul patronilor de la Gazeta de Sud, Adrian și Ina Voinea. 

8) Mateescu Irina Alexandra este consilier onorific din 3 februarie 2021. Este fost Chief Representative-Romania at Doha Bank Quatar, fost Marketing and Products Development Director la Banca Comercială Carpatica, actualmente Head of Financial Institutions and Correspondent Banking at CREDIT EUROPE BANK (ROMANIA) S.A. conform paginii personale de pe Linkedin.

9) Ciobanu Magdalena Aurelia este consilier onorific din 3 februarie 2021. Este medic primar în Pneumologie la Institutul Marius Nasta din București. 

10) Ciocoiu Mihaela este consilier personal din 3 februarie 2021. A fost Specialist Relații Publice și Comunicare la Platforma România 100 și fost Consilier ministru la Ministerul Finanțelor.

11) Gerald Gheorghe Filip este consilier onorific – Cabinet Ministru din 28 ianuarie 2021. Lucrează la o clinică privată și este Medic Primar – Chirurgie generală care are la activ peste 8000 de intervenții cirurgicale, peste 7000 de ecografii și peste 2000 de endoscopii, conform site-ului propriu. 

12) Tamaș Alexandra Ioana este Director de cabinet pentru Vlad Voiculescu, din 11 ianuarie 2021. A terminat Relații Economice Internaționale la ASE, unde are și un master. Ea este profesor asociat la Școala de Sănătate Publică a Universității Babes-Bolyai din Cluj, dar a lucrat timp de 4 ani și 7 luni a fost timp Regional Therapeutic Area Public Affairs la Pfizer și timp de 3 ani și 6 luni a fost External Affairs Specialist la GSK, conform profilului personal de pe Linkedin. I-a fost consilier și ministrului Victor Costache.  

13) Năstăsescu Laura Oara este Consilier personal din 11 ianuarie 2021. Ea i-a fost consilier și ministrului Victor Costache. A absolvit Facultatea de Relații Economice Internaționale de la ASE, are un doctorat în Management in commercial and financial-monetary international relations (la ASE) și a studiat HEALTH INSURANCE MANAGEMENT la Georgetown University. 

14) Ungureanu Marius Ionuț este consilier personal – Cabinet Ministru din 13 ianuarie 2021. El a mai fost secretar de stat la Ministerul Sănătăţii în 2016, numit fiind printr-o decizie a premierului Dacian Cioloș. Este medic, lector la Departamentul de Sănătate Publică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, unde ocupă și funcția de Director al Educației. Rezidențiatul și l-a făcut în medicina de familie. Are un master în administrarea sănătății și un doctorat în medicină / sănătate publică.

15) Budur Bianca Maria este Consilier personal – Cabinet Ministru din 26 ianuarie 2021. Este medic stomatolog cu cabinet privat în Timișoara. 

16) Coman Silvia Mihaela este Consilier onorific – Cabinet Ministru din 26 ianuarie 2021. Este medic de familie.

17) Albu Săvel Adrian este Consilier onorific – Cabinet Ministru din 26 ianuarie 2021. Este consilier local pLUS la Sectorul 2 din Capitală, suoraviețuitor al Tragediei de la Colectiv. 

18) Rădună Marian este Consilier onorific – Cabinet Ministru din 26 ianuarie 2021 – este vicepreşedinte Geeks for Democracy și membru al comunității civice #Rezist. Este și cel care a lansat, în pandemie, inițiativa „Cumpărături la ușa ta”.

19) Ginghină Octav este Consilier onorific – Cabinet Ministru din 26 ianuarie 2021. De profesie medic primar chirurgie generală, competenţă chirurgie oncologică, la o clinică privată din București. Face parte din  comitetului de Audit al Societatii Europene de Chirurgie Hepato-bilio-pancreatică, precum și membru al Societatii Europene de Chirurgie oncologică (ESSO) și Societăţii Europene de Chirurgie a Sânului. Este de asemenea fondatorul conceptului Breast Academy.

20) Tenie George Cosmin este Consilier onorific – Cabinet Ministru din 26 ianuarie 2021. Este consultant în management. 

21) Lăcău Ioana Smărăndița este Consilier onorific – Cabinet Ministru din 26 ianuarie 2021. De profesie este Medic Primar Radiologie și Imagistică medicală. 

22) Dobrotă Alina Mirella este Consilier onorific – Cabinet Ministru din 26 ianuarie 2021. Este șeful Centrului Regional de Transfuzii Sanguine (CRTS) Constanța. Pe vremea ministrului Victor Costache ea a fost expert coordonatorsânge și componente sanguine – Ministerul Sănătății. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel