Insuficiență cardiacă, defectul celulelor inimii posibilă cauză apărută în timpul sarcinii

Cardiomiopatia cardiacă (PPCM) este o formă rară de insuficiență cardiacă care afectează femeile în ultima lor lună de sarcină și până la cinci luni de la naștere. Poate fi dificil de detectat deoarece simptomele sale - umflarea picioarelor și dificultăți de respirație - imită multe dintre simptomele specifice ultimului trimestru de sarcină. Boala, care poate fi fatală, se manifestă prin disfuncția mușchiului cardiac și insuficiență cardiac. Vestea bună este că cercetătorii au descifrat cauza bolii.

Un nou studiu de la Universitatea Tel Aviv arată că una dintre posibilele cauze principale ale cardiomiopatiei cardiace (PPCM) este un defect funcțional al celulelor inimii. Constatările pot avea implicații diagnostice și terapeutice.

 "S-a sugerat anterior că nivelurile de STAT3, o proteină esențială de protecție implicată în răspunsul celular la stres, au fost anormal de scăzute în celulele inimii pacienților cu PPCM, ceea ce a declanșat un proces biologic care în cele din urmă a suprimat hormonul de lactație prolactina, creând produse toxice care cauzează boală. Dar am constatat că nivelurile de proteine STAT3 au fost, de fapt, mai mari în celulele inimii a femeilor cu PPCM decât în cele ale femeilor sănătoase. Apoi am descoperit că un defect funcțional în celulele inimii pacienților cu PPCM, caracterizat printr-o eliberare a factorilor de creștere care reglementează formarea vaselor de sânge sau factori care activează sistemul imunitar, a fost mecanismul de bază implicat în boală",  a declarat dr. Naftali-Shani, autorul studiului.

Cercetătorii spun că descoperirea lor pune sub semnul întrebării justificarea medicală pentru tratarea femeilor cu PPCM cu bromocriptină, un medicament folosit pentru a trata simptomele hiperprolactinemiei (niveluri ridicate de prolactină), care are efecte adverse grave.

Dr. Naftali-Shani a folosit o tehnică de inginerie genetică de ultimă oră, care a câștigat Premiul Nobel pentru medicină și fiziologie în 2012, pentru a produce celule stem și a le folosi în celulele inimii pacientelor cu PPCM. Potrivit Medicalxpress.com, aceasta este prima dată când această tehnică a fost utilizată pentru a studia mecanismul de PPCM.

"Folosind aceste celule ale inimii am putut constata că teoria acceptata a fost incorectă. Celulele miocardice produse din celulele stem ale pacienților au avut defecte funcționale care le-au determinat să secrete proteine inflamatorii și o proteină care inhibă formarea vaselor de sânge, chiar și fără stres. Sperăm că această descoperire va deschide calea pentru diagnosticarea precoce și pentru noi și eficiente tratamente de prevenire”, au precizat cercetătorii care au promis că în studiul viitor vor explora defectul molecular din celulele inimii femeilor cu PPCM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel