Intervențiile estetice, între necesitate și moft. Medic: Nu trebuie să părem că suntem cu toții la fel

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
interventiile estetice - FOTO: Freepik@wayhomestudio
interventiile estetice - FOTO: Freepik@wayhomestudio

Intervențiile estetice sunt extrem de căutate, cel puțin în rândul tinerelor. Medicii susțin, însă, că acestea au rolul de a îmbunătăți fizionomia, nu de a o schimba.

Intervențiile estetice sunt la modă în rândul tinerelor. Majoritatea le solicită medicilor intervenții care sunt în vogă la un moment dat. Numai că medicii specialiști susțin că nu acesta este rolul intervențiilor estetice.

Scopul chirurgiei estetice este de a îmbunătăți aspectul unei persoane, stima de sine și încrederea în sine. Chirurgia estetică poate fi efectuată pe orice parte a feței și a corpului. Dar ce se întâmplă atunci când unele persoane exagerează cu intervențiile.

Deoarece chirurgia estetică poate aduce schimbări de durată și dramatice în ceea ce privește aspectul exterior, este important să înțelegi cum te-ar putea afecta aceste schimbări în înterior. Înainte de a face o programare pentru a vedea un chirurg estetician, ia în considerare motivele pentru care dorești să schimbi modul în care arăți.

”A venit momentul în care tendinţele înseamnă armonie, înseamnă naturaleţe şi individualitate. Ceea ce vreau să spun este că fiecare este frumos în felul său şi că nu mai există trendul de a avea anumite trăsături ale feţei sau ale corpului cu ale altei persoane.

Din ce în ce mai mulți pacienți de estetică înțeleg că sunt frumoşi aşa cum sunt ei şi că nu trebuie să modificăm atât de mult trăsăturile astfel încât să părem că suntem la fel cu toții.

De exemplu, acel nas cârn pe care toată lumea îl admiră, dar acel nas se potrivește atunci când persoana are o față, cu pomeți mai mici, cu o mandibulă mai mică. O față conturată și micuță.

La o față mare nu o să fie niciodată frumos să vezi un nas așa. Îmbunătățim trăsăturile, nu le schimbăm”, a spus medicul Nico Ferariu, la Antena 3 CNN.

Vezi și: Somnul, cum se schimbă pe durata vieții. Ce înseamnă când spui că ai dormit ca un copil

Intervențiile estetice care se pot realiza iarna

Potrivit medicilor, intervențiile estetice pot fi realizate în orice sezon, însă în anotimpul rece sunt mai frecvente.

”Toate intervențiile de chirurgie estetică și de estetică medicală sunt mai degrabă indicate în sezonul rece. În sezonul rece. Nu mai trăim în schimbări climatice atât de mari, însemnând că în mare parte trăim într-un mediu controlat.

În sezonul rece, intervențiile de chirurgie estetică sunt într-un număr mai mare și cumva numărul liposucțiilor este mai mare, numărul rinoplastiilor este mai mare. Chiar și intervențiile la nivelul sânilor și intervențiile la nivelul feței sunt mai frecvente în sezonul rece.

Când vorbim de intervenţiile estetice non-chirurgicale, atunci sunt indicate tratamentele de hidratare, pentru că perioada rece usucă tenul. Toate intervențiile de mezoterapie, care se adresează hidratării și rejuvenării tenului sunt binevenite în această perioadă.

De asemenea, sunt recomandate şi tratamentele laser, pentru că noi nu avem o expunere atât de mare UV și întotdeauna indicăm ca pacientele după tratamente laser, să poarte protecție indiferent dacă afară este nor sau nu”, a mai spus medicul Nico Ferariu.

Vezi și: Endourologia, tehnica ce distruge piatra la rinichi și tumora vezicală. Geavlete: E absolut incredibil! Bolnavul vine dimineață, iar seara merge acasă

Ce este chirurgia estetică

Chirurgia estetică este o chirurgie înalt specializată, ce se adresează atât femeilor cât şi bărbaţilor.

”Necesitatea unei chirurgii corectoare este frecvenţa şi, de cele mai multe ori, justificată din punct de vedere morfologic. Intervenţiile estetice solicita chirurgului nu numai cunoştinţe medicale, ci şi o înţelegere particulară a personalităţii pacientului, deoarece în spatele acestei solicitări se afla atât de arbitrarul termen de "frumuseţe".

El trebuie să înţeleagă ce cauta pacientul şi să ştie ce îi poate oferi, în acelaşi timp să înveţe pacientul să se privească cu alţi ochi, să îşi aprecieze datele naturale, şi mai ales, să nu îşi subordoneze perspectivele exclusiv aspectului fizic.

Comunicarea şi dialogul apropie chirurgul plastic de pacientul său, atât medical cât şi uman. Corecţia chirurgicală, atunci când este bine indicată, practicata şi urmărită, aduce, în majoritatea cazurilor, o senzaţie de bunăstare, care poate merge de la simpla plăcere, până la transformarea radicală a unui individ”, notează Centrul de Diagnostic și Tratament Victor Babeș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel