Ioana Mihăilă a modificat legislația pentru achiziția medicamentelor pe nevoi speciale. Obligații noi pentru distribuitori

Dana Lascu |
Data publicării:
Medicamente
Medicamente

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a semnat miercuri ordinul prin care modifică și completează legislația în vederea asigurării disponibilității medicamentelor utilizate pentru rezolvarea unor nevoi speciale, dar introduce și noi obligații pentru distribuitori

Conform noilor reglementări aprobate de ministrul Ioana Mihăilă, legislația în materie cuprinde de acum încolo o procedură clară pentru acordarea autorizației privind furnizarea de medicamente pentru nevoi speciale. 

Astfel, se creează cadrul legal pentru selectarea ofertei distribuitorului angro având ca prim criteriu punerea pe piață a medicamentului în cel mai scurt timp, într-un interval propus printr-un anunț publicat pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), ulterior urmând a fi aleasă oferta cea mai avantajoasă ca preț, anunță Ministerul Sănătății.

Totodată, prin noile modificări să introduc obligații explicite pentru distribuitorii cărora li se acordă autorizația, menite să asigure pe piață stocuri adecvate și continue de medicamente pentru nevoi speciale. 

Noile prevederi menționează obligația ANMDMR de retragere a autorizației pentru nerespectarea asigurării disponibilității efective a medicamentului pentru pacienți.

De asemenea, ANMDMR are obligația de a comunica Ministerului Sănătății, lunar, un raport cuprinzând situația tuturor autorizațiilor privind medicamentele pentru nevoi speciale în vigoare, cu evidențierea informațiilor referitoare la stoc, punerea efectivă pe piață a fiecărui medicament din această categorie, întreruperi sau orice alte probleme apărute în aprovizionare.

Ordinul urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel