ITALIA: Campion la înot de origine română, mort din cauza COVID la numai 17 ani: „Era tânăr, sănătos, plin de viață și de speranțe”

Dana Lascu |
Data publicării:
Lumânări  FOTO: Pixabay
Lumânări FOTO: Pixabay

Un tânăr campion român la înot, în vârstă de 17 ani, care trăia împreună cu familia în Montecassiano, provincia Macerata din Italia, a murit ieri seară la spitalul Riuniti din Ancona, după ce s-a infectat cu COVID. 

Tânărul de 17 ani, Emanuelle Alessandro Pandele, s-a numărat printre cele opt decese înregistrate, în ultimele 24 de ore, din cauza COVID în Montecassiano, provincia Macerata din Italia.

Tânărul a murit în secția de Terapie Intensivă, în spitalul din Ancona, unde era internat de câteva zile din cauza infectării cu noul coronavirus. Potrivit informațiilor oferite de presa din Italia, Emanuelle suferea deja de o altă boală gravă și nu se putea vaccina, notează stiridiaspora.ro.

Adolescentul era rezident, împreună cu familia sa, în localitatea Montecassiano din provincia Macerata (Marche).

În ultimele zile Emanuelle Alessandro Pandele a fost internat mai întâi la spitalul din Macerata, apoi dus de urgență la Ancona la Terapie Intensivă, unde a murit aseară. Tânărul de 17 ani era un campion la înot și considerat un înotător excelent.

„Era campion la înot și făcea parte din echipa națională a Italiei”

FIN (Federația Italiană de Înot) anunță pe pagina de Facebook că „Emanuelle Alessandro Pandele, în vârstă de șaptesprezece ani, s-a stins din viață după ce pentru câteva zile a fost internată la terapie intensivă la spitalul Torrette di Ancona. Emanuelle Alessandro Pandele a încetat antrenamentele în sezonul trecut. Comitetul Regional Marche sprijină familia băiatului în acest moment dificil, participând la durerea celor care l-au cunoscut cel mai bine sau pur și simplu l-au cunoscut în bazinul pentru antrenamente sau pentru concursuri”. 

Un jurnalist român stabilit în Italia a confirmat informația. „Emanuele era român, avea 17 ani. Era campion la înot și făcea parte din echipa națională a Italiei. Am fost la Macerata în 2018 să filmez un reportaj despre el. Era tânăr, sănătos, plin de viață și de speranțe. Aseară a murit din cauza unor complicații post COVID. N-aș fi scris asta aici dacă nu apărea în presa italiană, chiar dacă aflasem devreme. Păcat. O îmbrățișare familiei,” a scris pe rețelele de socializare jurnalistul Sergiu Balaban.

Care e situația COVID în Italia și ce record înfiorător s-a înregistrat în ultimele 24 de ore aflați pe stiridiaspora.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel