James P. Allison şi Tasuku Honjo , Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicină

Vlad Manolache |
Data publicării:
sursa foto: huffingtonpost.com
sursa foto: huffingtonpost.com

Oamenii de ştiinţă James P. Allison şi Tasuku Honjo au câştigat luni Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicină.

Oamenii de ştiinţă James P. Allison şi Tasuku Honjo au câştigat luni Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicină din 2018 ''pentru descoperirea terapiei împotriva cancerului prin inhibarea răspunsului imun negativ'', conform Comitetului Nobel de la Stockholm.

Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicină este primul anunţat din seria distincţiilor atribuite în fiecare an în această perioadă.

Anunţul a fost făcut luni de către Thomas Perlmann, secretarul Comitetului Nobel, la Institutul Karolinska din Stockholm, care oferă prestigiosul premiu pentru medicină.

Anul trecut, oamenii de ştiinţă americani Jeffrey C. Hall, Michael Rosbash şi Michael W. Young au obţinut această distincţie pentru studiul lor privind mecanismele moleculare care controlează ritmul circadian.

Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicină a fost atribuit pentru prima dată în 1901 medicului german Emil Adolf von Behring (1854-1917) pentru cercetări asupra seroterapiei şi descoperirea serului antidifteris, care a deschis un nou drum în ştiinţa medicală.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel