Lecţia nu a fost învăţată. Europa, NEPREGĂTITĂ pentru al doilea val de COVID-19

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Nou focar de coronavirus
Nou focar de coronavirus

Al doilea val de COVID-19 loveşte Europa chiar la începutul sezonului de gripă, iar barurile, restaurantele şi sălile de spectacol se închid, în timp ce secţiile de terapie intensivă se umplu la refuz. 

Este încă o dovadă a faptului că Europa a fost prinsă cu garda jos de al doilea val, şi total nepregătită. Mai multe ţări europene se confruntă cu un număr uriaş de cazuri pe zi, iar măsuri foarte dure sunt aproape de a fi luate. 

Spania a declarat deja stare de urgenţă pentru Madrid. Germania a anunţat că armata va ajuta cu anchetele epidemiologice. Italia a anunţat că măştile de protecţie vor fi obligatorii în spaţii deschise, dar şi că pentru prima dată de la momentul în care ţara a devenit epicentrul pandemiei la nivel european, sistemul de sănătate este în stare critică. 

Epidemiologii, dar şi populaţia, arată acum cu degetul spre guvernele care nu au reuşit să se pregătească cum trebuie pentru al doilea val al pandemiei.

Despre capacitatea de testare, locurile di nspitale, situația din diferite țări ale Europei și la ce ar trebui să ne așteptăm și ce măsuri pregătesc guvrnele europene, citește pe DC NEWS.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel