Legea care restricționează avortul în SUA, suspendată temporar

Adisa Codruț |
Data publicării:
Gravidă
Gravidă

Legea care restricționează avorturile în Statele Unite a fost suspendată temporar de către un judecător din Missouri. Acesta a arătat că legea care azi ar urma să intre în vigoare este în conflict cu o decizie a Curții Supreme pe aceeași temă.

Un judecător din Missouri a suspendat temporar aplicarea unei legi care interzice avortul după opt săptămâni de sarcină, potrivit unor surse citate de agerpres.ro.

 Judecătorul Howard Sachs a apreciat că această lege care interzice avorturile începând din a opta săptămână contravine decizie Curţii Supreme americane, care garantează dreptul la întrerupere voluntară a sarcinii atât timp cât fătul „nu este viabil”, adică spre cea de-a 24-a săptămână de sarcină.

Judecătorul a explicat că „legea este în conflict cu decizia Curţii Supreme, potrivit căreia nicio limită legislativă sau judiciară privind avortul nu poate fi măsurată în termeni de săptămâni de dezvoltare a fetusului”.
Judecătorul nu a blocat însă partea din lege care interzice avorturile pe bază de sex, culoare sau risc de trisomie 21 (sindromul Down). 

„Suntem încurajaţi de decizia justiţiei care a confirmat caracteristicile anti-discriminatorii ale legii şi abia aşteptăm să rezolvăm restul problemelor”, a reacţionat pe Twitter guvernatorul republican Mike Parson. 

Mai multe state conservatoare din centrul şi sudul SUA au lansat o ofensivă de amploare împotriva dreptului la avort, adoptând legi foarte restrictive care au făcut obiectul recursurile judiciare. Acestea speră ca, în final, Curtea Supremă, în prezent majoritar conservatoare, să revină asupra deciziei prin care a fost legalizat dreptul la avort în 1973.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel