
În ciuda faptului că, de-a lungul anilor, artele au fost adesea primele care au fost eliminate atunci când a venit vorba de tăieri bugetare în sistemul școlar, cercetările arată că acestea joacă un rol crucial...
În special, cântatul la un instrument muzical oferă o gamă fascinant de largă de efecte cognitive care ne pot aduce beneficii chiar și mult timp după ce decidem să ne oprim.
Cântatul la un instrument muzical ne cere să angajăm simultan diferite părți ale creierului nostru, potrivit experților de la Penn Medicine News. Atunci când cântăm la un instrument, activăm mai multe părți ale sistemului nervos central, inclusiv sistemul nervos periferic (care controlează funcția motorie), neurotransmițătorii implicați în funcția executivă a creierului și răspunsul neurologic la inputul senzorial. Exersarea de rutină a creierului în acest mod are ca rezultat îmbunătățirea capacității mentale.
De fapt, pentru elevi, cântatul la un instrument muzical ar putea contribui la creșterea notelor la alte materii. Un studiu realizat în 2019 de Universitatea din British Columbia a constatat că elevii care studiază muzică în liceu au rezultate mai bune la materiile de engleză, matematică și științe decât cei care nu sunt înscriși la cursuri de muzică. Într-adevăr, rezultatele examenelor au arătat că elevii care au început să cânte în copilărie s-au clasat cu până la un an academic înaintea celor care nu au cântat niciodată la un instrument.
Citește continuarea pe Spectacola și află cum pot fi îmbunătățite memoria, funcția cognitivă și timpul de reacție, studiind un instrument muzical.
-
7 lucruri pe care să NU le spui cuiva cu anxietate14.07.2025, 09:07
-
Punctul de pe mână care îți calmează instant durerea de cap14.07.2025, 08:27
-
Planta pe care o ai în grădină și nu știai că vindecă ficatul13.07.2025, 15:48
-
Cancerul îți topește vasele de sânge ale mușchilor. Ce s-a descoperit13.07.2025, 15:04
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-