
Care este cea mai bună pizza.
Marți, 9 februarie, este Ziua Internațională a Pizzei. Medicul nutriționist Mihaela Bilic spune că două triunghiuri de pizza n-au făcut rău niciodată, nimănui, dacă nu este încărcată foarte mult caloric.
"9 februarie- Ziua Internaționala a Pizzei
Pizza este pentru italieni ceea ce este sendvișul pentru englezi: pâine, sos și umplutură/topping după bunul gust al fiecăruia- brânzeturi, legume, pește și carne- toate merg bine pe pizza, împreună sau separate.
Dacă ar fi să ne luăm după italieni, cea mai bună pizza e cea simplă, cu sos de roșii, mozarella și un pic de busuioc - totul pus pe un blat dospit cu maia și copt apoi la foc de lemne. Peste ocean, pizza s-a transformat în produs de fast-food, iar calitatea/cantitatea ingredientelor și dimensiunea porților o fac să fie un pericol pentru siluetă.
Însă măcar de ziua ei merită să o sărbătorim...2 triunghiuri de pizza n-au făcut rău niciodată, nimănui!", a scris medicul Mihaela Bilic pe instagram.
Vezi această postare pe Instagram
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-