
Vârstnicii peste 60 de ani cu un bun apetit au comunități mai diverse și diferite de microbi în intestin decât cei care au un apetit slab.
Bacteriile intestinale sunt mai diverse și mai diferite la seniorii peste 60 de ani care au un bun apetit față de cei care nu au o mare poftă de mâncare. Cercetătorii de la King's College din Londra și de la Universitatea din Southampton sunt primii care identifică diferențele de bacterii intestinale bazate pe apetit între adulții mai în vârstă sănătoși.
Aceștia au mai descoperit că pofta de mâncare mai mică a fost asociată cu puterea și funcția musculară reduse, bacteriile intestinale fiind o potențială legătură între cele două. Seniorii cu un apetit sănătos au mai multe șanse de a avea microbi asociați cu diete bogate în legume și fibre.
”Un apetit slab poate duce la o alimentație slabă și la pierderea în greutate, ceea ce la rândul său poate duce la pierderea volumului muscular și, astfel, la reducerea forței musculare. Știm din cercetările anterioare că un apetit slab este legat de pierderea forței musculare, independent de pierderea generală în greutate. Avem acum nevoie de studii pentru a înțelege modul în care exact pofta de mâncare, bacteriile intestinale și funcția musculară se afectează reciproc și în ce ordine. Acest lucru ar putea informa dezvoltarea tratamentelor în viitor pentru a păstra masa și funcția musculară, pentru a îmbunătăți sănătatea la vârste mai înaintate”, afirmă Natalie Cox, cercetător clinic la Universitatea din Southampton, unul dintre autorii studiului, potrivit medicalxpress.
Studiul științific, AICI.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-