Scapă de mirosul de ceapă de pe mâini. 3 trucuri pe care trebuie să le încerci

ceapa_22818500 Ceapa - Foto: Freepik @jcomp

Cum faci să dispară mirosul de ceapă de pe mâini. Iată câteva trucuri și sfaturi practice.

Mirosul puternic al cepei poate fi neplăcut pentru mulți, deși ceapa este un ingredient esențial în multe preparate culinare datorită aromei și beneficiilor sae pentru sănătate.

Mirosul persistent al cepei poate rămâne pe mâini, în gură și chiar în aerul din bucătărie.

Din fericire, există mai multe metode eficiente pentru a diminua acest miros.

Iată câteva trucuri și sfaturi practice pentru a reduce mirosul de ceapă de pe mâini:

Foto: Freepik

1. Spală cu oțet și apă

După ce ai tocat ceapa, spală-ți mâinile cu un amestec de oțet și apă.

Oțetul ajută la neutralizarea compușilor sulfurici responsabili pentru mirosul puternic.

2. Folosește otețel inoxidabil

Freacă mâinile de o suprafață de oțel inoxidabil, cum ar fi o lingură sau lama unui cuțit (dar ai foarte mare grijă).

Aceasta este o metodă bine-cunoscută, deși mecanismul exact nu este pe deplin înțeles, se pare că oțelul ajută la reducerea mirosului.

3. Pasta de dinți sau bicarbonat de sodiu

Spală-ți mâinile cu o mică cantitate de pastă de dinți sau fă o pastă din bicarbonat de sodiu și apă.

Ambele au proprietăți de curățare și poat ajuta la eliminarea mirosurilor.

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250