E dovedit științific! Mâncarea chiar influențează gustul vinului

celebration_cheers_drinking_glasses_1097425_54238500 Consumul unei sticle de vin pe săptămână e egal cu fumatul până-n 10 țigări, susține un studiu

Anumite alimente pot influența aroma vinului, susține un studiu.

Un vin face o masă delicioasă să aibă un gust și mai bun. Și reciproca este valabilă: anumite alimente pot influența aromele vinurilor. Cercetătorii au analizat modul în care lipidele - molecule grase abundente în brânză, carne, uleiuri vegetale și alte alimente - interacționează cu taninurile de struguri, mascând aromele nedorite ale compușilor vinului. Au observat că anumite alimente reduc aceste senzații, îmbunătățind aroma unui vin, dar neștiind de ce. Unele studii au sugerat că taninurile interacționează cu lipidele la nivel molecular.

Cercetătorii au analizat modul în care taninurile influențează dimensiunea și stabilitatea picăturilor de lipide într-o emulsie. Combinând rezultatele biofizice și senzoriale, cercetătorii au concluzionat că taninurile pot interacționa cu picăturile de ulei din gură, făcându-le mai puțin disponibile pentru a se lega de proteinele salivei și a provoca astringența, arată un comunicat al Societății Americane de Chimie.

Studiul științific, AICI.

Google News icon  Urmărește-ne și pe Google News - abonează‑te!

Articole similare
300x250
300x250