Conservanți cancerigeni, identificați în produse de îngrijire personală
Acest produs pe care îl folosim zilnic poate duce la cancer. Medicii trag un semnal de alarmă.
Bicarbonatul de sodiu poate avea unele utilizări neașteptate. Iată cinci dintre cele mai neașteptate utilizări.
Cel mai apreciat agent de dospire în sfera culinară, bicarbonatul de sodiu, are tot felul de alte utilizări în bucătărie. Iată câteva dintre cele mai utilizate:
1. Curățați de coajă ouăle fierte mai ușor: Potrivit omului de știință în domeniul alimentar Harold McGee, unul dintre motivele pentru care ouăle fierte pot fi greu de curățat are legătură cu nivelurile pH-ului lor. Albușurile au în mod natural un pH scăzut, ceea ce le face să se lipească mai tare de coaja lor. Dar adăugarea unui pic de bicarbonat de sodiu în apă (McGee recomandă ½ linguriță pe litru) crește alcalinitatea și, prin urmare, pH-ul său, facilitând decojirea ouălor fierte mut mai ușoară.
Atenție, adăugarea bicarbonatului de sodiu poate face ca ouăle să miroasă și să aibă mai mult sulf, așa că fiți atenți!
2. Curățați grătarul: grătarele, utilizate intens, la finalul utilizării arată destul de rău. Bicarbonatul de sodiu face ca alimentele carbonizate, preparate pentru mai multă vreme, să fie mai ușor de curățat datorită proprietăților sale ușor abrazive și ușor alcaline, care ajută la dizolvarea murdăriei și a grăsimilor mai ușor decât detergentul de vase.
Pentru a-l curăța, folosiți o pensulă pentru a întinde pe el o pastă din bicarbonat de sodiu și puțină apă, după care îl clătiți.
3. Faceți prăjituri: bicarbonatul de sodiu crește atunci când este încălzit, ceea ce face ca și prăjiturile să crească. Dacă că plac prăjiturile pufoase, adaugă un pic de bicarbonat de sodiu la rețetă.
4. Eliminați mirosul de pe mâini: după ce ați utilizat usturoiul și ceapa în mâncare, mirosul lor poate rămâne pe degete mult timp. Scăpați de el frecând o lingură de bicarbonat de sodiu între palme, apoi clătind. Bicarbonatul de sodiu se dezodorizează neutralizând atât acizii, cât și bazele.
5. Faceți ceapă caramelizată: Ceapa caramelizată are un gust atât de bun, dar durează foarte mult prepararea ei. Accelerați procesul de rumenire adăugând o linguriță de bicarbonat de sodiu per kilogram de ceapă. Sifonul este un alcalin, care crește pH-ul cepei și grăbește rumenirea.
Acest produs pe care îl folosim zilnic poate duce la cancer. Medicii trag un semnal de alarmă.
Acestea sunt cele 12 motive pentru care ar trebui să faci un duș fierbinte
Te confrunți cu primele semne de îmbătrânire, dar îți dorești să păstrezi elasticitatea și luminozitatea naturală a pielii tale?
Această manichiură te va surprinde. Este foarte specială și sustenabilă. Schimbă tot ce știai despre tendințe.
Această cremă îți șterge ridurile de pe ten. Oferă hidratare pielii, stimulează producția de colagen și îmbunățește textura pielii.
Mulți oameni abia acum descoperă că folosesc greșit deodorantul. Cum se aplică, de fapt, corect.
De ce uscarea hainelor în interior vă poate pune sănătatea în pericol. Lucrul care reduce riscul de formare a mucegaiului.
De ce îți sare oja de pe unghii? Ce să faci pentru a oja să reziste mai mult timp.
Ce trebuie să știi dacă te dai cu parfum. Lucrul grav care se poate întâmpla.
Timpul este o resursă prețioasă, iar, într-o lume tot mai agitată, produsele multitasking au devenit esențiale pentru cei care vor eficiență fără compromisuri.
Adevărul despre cât de des ar trebui să vă spălați părul. Cum trebuie întreținut între spălări.
Ce ar trebui să știți despre deodorantul "pentru tot corpul", conform experților. Este o soluție necesară sau o tendință de marketing?