Secretul longevității: medicii au descoperit de ce japonezii trăiesc atât de mult
Acesta este secretul longevității. Cercetătorii au descoperit de ce japonezii trăiesc atât de mult.
De dragul economiei sau pentru a păstra gustos un fel de mâncare, aproape toți ne-am obișnuit să ținem alimentele în frigider, apoi să le reîncălzim la cuptorul cu microunde. N-ar trebui să mai faci asta,...
Reîncălzirea anumitor alimente înseamnă a-ți asuma riscul de a te expune unui pericol pe care puțini oameni îl suspectează. Acestea sunt alimente care pot deveni toxice sau îți pot afecta sănătatea. Unele pot crea probleme digestive sau tulburări mai grave. Pentru a te proteja de aceste riscuri, iată 6 alimente care nu ar trebui niciodată reîncălzite la cuptorul cu microunde.
1. Orez
Riscul de intoxicație alimentară este real dacă decizi să îți reîncălzești orezul la cuptorul cu microunde. Cauza ar fi o bacterie găsită în acest aliment, numită Bacillus cereus, așa cum a fost evidențiată într-un studiu publicat în International Journal of Food Biology. Deși bacteriile nu pot rezista căldurii cuptorului cu microunde, produc spori toxici care nu dispar în ciuda temperaturilor ridicate.
În plus, acești spori se înmulțesc atunci când orezul este plasat la temperatura camerei după ce a fost reîncălzit, potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Cambridge și, prin urmare, ar putea provoca vărsături și diaree.
2. Ciuperci
Atributele acestui aliment sunt excelente pentru sănătate datorită bogăției sale în vitamine și fibre. Dar este esențial să reții că ciupercile trebuie consumate doar proaspete.
Ciupercile și mâncărurile care conțin ciuperci nu ar trebui reîncălzite la cuptorul cu microunde deoarece își vor schimba gustul. În plus, îngreunează digestia. Rezultatul? Gaze, balonare și dureri de stomac.
3. Lapte pentru bebeluși
Deși încălzește laptele destul de repede, cuptorul cu microunde poate fi periculos, deoarece nu se încălzește uniform. Deci, când vine vorba de laptele pentru bebeluși, este imperativ să fii atentă, deoarece unele zone pot fi fierbinți, în timp ce altele vor fi în continuare reci.
4. Pui
Evită să gătești carnea de pui la cuptorul cu microunde și alege cuptorul sau tigaia. Un cuptor cu microunde nu este suficient de capabil să omoare bacteriile, deoarece căldura pe care o emite nu permite cărnii să se gătească uniform.
În plus, puiul poate conține bacterii dăunătoare care pot provoca diaree, vărsături sau chiar febră.
5. Ouă
Niciodată nu băga ouăle în cuptorul cu microunde, deoarece ar putea exploda!
6. Carne procesată
Cercetătorii au descoperit într-un studiu publicat în revista Food Control că reîncălzirea cărnii procesate ar putea fi responsabilă pentru așa-numiții oxisteroli, care pot acționa asupra organismului prin creșterea riscului de ateroscleroză sau boli cardiovasculare.
Acesta este secretul longevității. Cercetătorii au descoperit de ce japonezii trăiesc atât de mult.
Obiectul de îngrijire pe care nu trebuie să îl folosești. Îți afectează pielea.
Ce ar trebui să știți despre deodorantul "pentru tot corpul", conform experților. Este o soluție necesară sau o tendință de marketing?
Părul este mai mult decât un element de estetică – el poate reflecta starea generală de sănătate și bunăstare.
Cu ce să nu te îmbraci când zbori cu avionul. Îți poate pune sănătatea în pericol.
Un nou studiu arată că Omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea. Cum e posibil și ce au descoperit cercetătorii.
Acestea sunt riscurile la care te expui dacă porți cerceii mereu.
Cum alegi culoarea ojei care să îți facă mâinile să arate mai tinere. Culoarea care nu te avantajează deloc.