
Atât zahărul vanilat, cât și cel vanilinat se folosesc la preparea prăjiturilor sau a torturilor. Însă știai că nu înseamnă același lucru, ci există diferențe uriașe între cele două?...
Zahărul vanilat este obținut din extract de vanilie, iar zahărul vanilinat este obținut din vanilină. Fiind obținut din batoanele de vanilie, cel vanilat este un produs natural.
În schimb, zahărul vanilinat este obținut din vanilină, care este un produs sintetic, obținut prin procesare. Este supranumită și "imitație de vanilie" sau "aromă de vanilie" și este combinată cu zahăr, sirop de porumb sau alți îndulcitori similari nu tocmai sănătoși. Este un produs chimic care redă gustul vaniliei.
Pe viitor, te vei gândi mai bine ce fel de zahăr să pui în prăjiturile tale.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-