
Ceaiul de trei frați pătrați: ce conține și ce efecte are asupra organismului?
Ceaiul de trei frați pătrați (Viola tricolor) este vedeta remediilor naturale împotriva alergiilor, dar are și alte efecte asupra organismului. Ceaiul poate fi folosit atât intern, cât și extern și conține o mulține de compuși activi.
Ce conține?
Studiile arată că planta este bogată în uleiuri volatile, saponine, flavonoide, salicilați, violină, mucilagii, taninuri, compuși salicilici, Vitamina A și Vitamina C.
Vindecă alergiile
În tratamentul alergiilor, ceaiul de trei frați pătrați se bea înainte de mese, iar specialiștii recomandată trei căni pe zi. Acesta poate fi folosit și extern, prin umezirea compreselor cu ceai și aplicarea la nivelul leziunilor din alergii. În aceste afecțiuni, planta poate fi folosită și sub formă de pulbere.
Beneficiile ceaiului de trei frați pătrați în alergii sunt date de compușii activi efecte antialergice și antipruriginoase (oprește senzația de mâncărime), acționând ca medicamentele antihistamice.
Ceaiul poate fi folosit și pentru clătirea cavității bucale, având proprietăți vindecătoare asupra mucoaselor și se pare că este benefic și în acnee.
Sănătatea sistemului respirator
Planta menține sănătatea sistemului respirator și poate fi consumat cu încredere în răceli și alte infecții ale tractului respirator. Ceaiul de trei frați pătrați este folosit în rinite, bronșite, mai ales în cele de origine alergică, iar proprietățile expectorante îl fac util în tuse.
Efectul antiinflamator din ceaiul de trei frați pătrați este dat de conținutul acestuia în salicilați, compuși utili în vindecare infecțiilor, afecțiunilor reumatice și afecțiunilor pielii.
Detoxifiant
Planta de trei frați pătrați este unul dintre cele mai puternice detoxifiante naturale. Din acest motiv, ceaiul poate fi folosit în curele de detoxifiere, atunci când vrem să ne purificăm organismul.
Previne edemele
Ceaiul de trei frați pătrați are efecte diuretice și elimină excesul de fluide din corp. Acest lucru previne retenția de apă și apariția edemelor. Mai multe despre edem poți citi aici: Edemul: ce este și cum se tratează. RETENȚIA DE APĂ și consumul de SARE
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-