Efectele benefice pe care le are în organism ceapa roșie. Atenție, unele simptome pot fi agravate

Iată câteva dintre avantajele și dezavantajele consumului de ceapă roșie.
Fiecare soi de ceapă oferă propria sa savoare diferitelor feluri de mâncare, însă ceapa roșie are un gust special. Indiferent dacă e murată sau tăiați în salată proaspătă, o ceapă roșie poate fi savurată în nenumărate moduri.
Iată ce se întâmplă exact când mănânci ceapă roșie
1 Ar ar putea agrava refluxul acid.
Ceapa poate declanșa simptome de reflux acid, care apare atunci când acidul din stomac se strecoară înapoi în esofag și provoacă o senzație de arsură în piept. În general, este cel mai bine pentru persoanele care sunt predispuse la reflux acid să se ferească de ceapă, alimente picante, citrice, alcool și roșii.
2 Poate avea un efect antibacterian.
Există destul de multe dovezi care ar sugera că ceapa are un efect antibacterian asupra organismului, cercetările sugerând că au capacitatea de a combate bacteriile dăunătoare, inclusiv E. coli și S. aureus. Un studiu în eprubetă a constatat chiar că un compus din ceapă numit quercetină poate inhiba creșterea unei anumite bacterii numite H. pylori care sunt asociate cu ulcerul gastric. Nu sugerăm că ceapa roșie ar putea să te protejeze de E. coli sau să prevină ulcerul stomacal, cu toate acestea, se crede că legumele din rădăcină au proprietăți de combatere a bacteriilor.
3 Poate accentua simptomele IBS.
Sindromul intestinului iritabil este o tulburare care afectează intestinul gros, provocând crampe, dureri abdominale, balonare, gaze și chiar diaree sau constipație. Potrivit cercetărilor publicate în Journal of Family Medicine and Primary Care, ceapa este doar un aliment care poate agrava simptomele. S-a descoperit că usturoiul și cafeaua provoacă simptome adverse.
4 Ceapa roșie ar putea ajuta la controlul zahărului din sânge.
Consumul regulat de ceapă roșie vă poate ajuta să reglați nivelul zahărului din sânge, ceea ce este ceva foarte important pentru cei care au diabet de tip 2 sau prediabet. Un mic studiu publicat în Environmental Health Insights a constatat că consumul a 100 de grame de ceapă roșie proaspătă a redus nivelul de zahăr din sânge cu aproximativ 40 mg/dl după patru ore la cei care au avut diabet de tip 2.
Există chiar dovezi care sugerează că compusul de quercetină din ceapă poate interacționa cu celulele din intestinul subțire, pancreas și ficat, care pot ajuta la controlul reglării zahărului din sânge în întregul organism.
Citește mai multe AICI
-
-
-
Cuișoarele: un remediu natural pentru durere și inflamație27.08.2025, 22:25
-
-
"Poate că acestea sunt ultimele minute pe care le trăiți". Mesajul care zguduie Europa
Kate Middleton, noi îngrijorări. Apariția Prințesei a stârnit panică
De ce a murit Ozzy Osbourne. Adevărul pe care puțini îl știau despre el
Știrile zilei în Sănătate și Farma. Îngrijorări privind siguranța unor medicamente și mișcări importante în industria farmaceutică
Știrile zilei în Sănătate și Farma
Ce mănâncă un pacient în România
Cine este Herman Berkovits, consilierul onorific al ministrului Sănătăţii Alexandru Rogobete
Știrile zilei în Sănătate și Farma. Transformări majore în sănătate și tehnologie
Astigmatismul: 10 lucruri mai puțin cunoscute despre această afecțiune oculară
Cardul european de sănătate va fi valabil 10 ani. Medici dați afară. Ce se întâmplă cu medicii de familie
Rogobete: 120 de milioane de euro din fonduri europene pentru dezvoltarea ambulatoriilor de specialitate
Ce este antrax, infecția gravă pe care o poți lua din carne!
Raed Arafat: UPU nu este un fast-food medical, unde să ieşi după cinci minute
Ada Galeș, diagnosticată cu cancer
Programul ambulatoriilor de specialitate, modificat. Până la ce oră beneficiezi de servicii medicale
Programul ambulatoriilor de specialitate, modificat. Până la ce oră beneficiezi de servicii medicale.