
Urzicile nu sunt doar comestibile, ci pot fi folosite ca și îngrășământ, respectiv insecticid natural.
O soluție din urzici poate fi folosită ca insecticid 100% natural, împotriva afidelor, acarieni și căpușelor. Aceasta se prepară dintr-un kilogram de urzici, puse la macerat în 20 de litri de apă. Ar fi de preferat, scriu cei de la cumsa.ro, să nu folosiți găleți și butoaie din metal. Ar fi bine să folosiți apă de ploaie. Tăiați urzicile cu tot cu tulpină dacă sunt tinere sau doar frunzele dacă sunt bătrâne. Umpleți găleata cu apă și lăsați urzicile la macerat o săptămână-două.
Trebuie, însă, amestecate urzicile zilnic. Ar fi bine să lăsați amestecul într-un loc unde nu bate soarele ca soluția să nu fermenteze și să nu se strice. După cele două săptămâni strecurați urzicile și obțineți o soluție lichidă concentrată. Aceasta o diluați o parte la 20 de părți de apă.
Insecticidul natural obținut ar fi indicat să-l utilizați după-amiaza când plantele nu mai sunt în plin soare ca să scădeți riscul de ardere al frunzelor, iar insectele sunt mai puțin active.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-