Cum să previi îmbătrânirea prematură a tenului: 5 sfaturi și trucuri
Te confrunți cu primele semne de îmbătrânire, dar îți dorești să păstrezi elasticitatea și luminozitatea naturală a pielii tale?
Iată o listă cu cele mai bune surse de probiotice. Iaurtul este, ca întotdeauna, pe primul loc.
Spre deosebire de vitamine, nu există un aport zilnic recomandat pentru probiotice, deci nu există nicio modalitate de a ști ce tip de bacterii sau cantități sunt cele mai bune. Ghidul general este să adăugați câteva alimente cu probiotice în dieta zilnică.
Sute de bacterii ingerabile sunt clasificate ca probiotice. Cele două găsite în majoritatea alimentelor probiotice sunt Lactobacillus și Bifidobacterium, fiecare dintre ele conținând diverse tulpini. Pe etichetele alimentelor, Lactobacillus și Bifidobacterium sunt adesea prescurtate ca L. sau B. și apoi sunt combinate cu numele unei tulpini specifice. Deci, tulpina acidophilus din bacteria Lactobacillus este scrisă ca L. acidophilus.
Iaurtul conține adesea L. acidophilus.
Iaurtul este un aliment popular probiotic, deoarece este disponibil pe scară largă și există diferite moduri de a-l consuma. Unele mărci includ un sigiliu Live & Active Cultures (LAC) de la International Dairy Foods Association pentru a verifica conținutul probiotic. În caz contrar, căutați cuvintele „culturi vii și active” pe etichetă. (De asemenea, multe fructe sau sortimente îndulcite au prea mult zahăr, deci verificați și etichetele pentru acest lucru.)
De asemeena, mai există și alte variante de lactate bogate ăn probiotice:
Chefirul, care este de obicei făcută cu lapte, dar vine și în alternative non-lactate, cum ar fi apa de cocos, laptele de cocos și laptele de orez. Este, de asemenea, o bază excelentă pentru smoothie-uri.
Kimchi. Kimchi este o mâncare picantă, varză fermentată roșiatică, făcută cu un amestec de usturoi, sare, oțet și ardei iute. Se servește adesea singur sau amestecat cu orez sau tăiței. Puteți adăuga, de asemenea, la ouă sau deasupra cartofilor. O puteți găsi la majoritatea magazinelor alimentare cu specific asiatic.
Kombucha. Această băutură de ceai fermentat are o aromă acidulată. Kombucha conține cofeină comparabilă cu alte ceaiuri. Unele mărci au adăugat zahăr, așa că verificați eticheta și evitați orice conține mai mult de 5 grame de zahăr pe porție.
Miso. O pastă populară în bucătăria japoneză, miso este făcută din soia fermentată cu orez brun. Are o aromă puternică, sărată, și doar puțin miso ajunge pentru mult timp. Folosiți-l ca sos, întindeți-l pe pâine prăjită sau adăugați-l la marinade pentru pește, carne și legume.
Murături. Nu toate tipurile de murături au probiotice. Căutați produse în apă sărată și sare de mare, în loc de oțet.
Varza murată. Varza murată poate avea un gust deosebit. Poate fi folosită ca topper pentru hot dog, amestecată în salate sau combinată cu legumele. Alegeți întotdeauna varză murată crudă sau nepasteurizată. Conține mai multe probiotice decât varza murată comercială, care își pierde o mare parte din bacterii din pasteurizare.
Tempeh. Tempeh este făcută din soia fermentată, cu o textură mai fermă decât tofu. Este un înlocuitor de carne popular - încercați-l ca un hamburger vegetal sau adăugați la sosul de paste. Tempehul vine adesea gătit și gata de a fo consumat, dar este posibil ca unele mărci să aibă nevoie de gătit, potrivit health.harvard.edu.
Te confrunți cu primele semne de îmbătrânire, dar îți dorești să păstrezi elasticitatea și luminozitatea naturală a pielii tale?
Află cele 5 obiceiuri dovedite științific care îți curăță pielea din interior și o ajută să strălucească natural.
Părul gras este una dintre cele mai comune probleme ale scalpului, afectând persoane de toate vârstele.
Ce să nu faci înainte de a merge la piscină sau la mare. Avertismentul unui medic dermatolog.
Adevărul despre cât de des ar trebui să vă spălați părul. Cum trebuie întreținut între spălări.
Dermatologii avertizează! Adevărul despre apa micelară. Trebuie clătită sau nu? Cum îți distrugi pielea fără să-ți dai seama.
De ce uscarea hainelor în interior vă poate pune sănătatea în pericol. Lucrul care reduce riscul de formare a mucegaiului.
Vrei să trăiești cu 10 ani mai mult? Iată secretul pe care puțini îl cunosc!
Un nou studiu arată că Omega-3 ar putea întârzia îmbătrânirea. Cum e posibil și ce au descoperit cercetătorii.
Adevărul șocant despre barbă: este mai murdară decât o toaletă publică? Uite ce au descoperit cercetătorii!
Această activitate relaxantă îți oferă o stare de bine și îți prelungește viața.
Cu ce să nu te îmbraci când zbori cu avionul. Îți poate pune sănătatea în pericol.