
Busuiocul este nelipsit din bucătărie și vă puteți bucura de aroma lui tot timpul anului.
Dacă vreți să aveți ierburi proaspete tot timpul anului cu care să gătiți sau să preparați băuturi răcoritoare puteți proceda în felul următor:
* Le creșteți în casă – în ghivece; tot ce aveți de făcut puteți vedea AICI.
* le conservați de verzi în congelator – în ciuda zvonurilor, busuiocul nu devine negru după ce e tăiat și pus imediat la înghețat. Mai puteți să-l înghetați în ulei și să puneți busuioc tocat cu câteva lingurițe de ulei în tava pe care o folosiți, de obicei, pentru cuburi de gheață. ”Aceasta este o modalitate foarte ușoară de a îngheța orice plantă pentru a fi folosită în supe sau sosuri în care un pic de apă nu contează”, se precizează pe northernhomestead.com. Odată ce cuburile cu busuioc sunt înghețate, transferați-le într-o pungă sau recipient pentru congelator, etichetați-le și puneți-le în congelator.
O altă variantă de conservare a busuiocului și ierburilor este uscarea lor și depozitatea în borcane de sticlă.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-