LISTA țărilor pentru care se impune carantină la intrarea în România. Valabilă din 27 iulie, ora 00.00. UNDE SĂ NU MERGI ÎN VACANȚĂ!

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Călătorie
Călătorie

Institutul Național de Sănătate Publică a actualizat lista țărilor pentru care, la întoarcerea în România, ești băgat în carantină timp de 14 zile. Trei țări care sunt pe placul românilor au ieșit de pe listă!

Noua listă galbenă cu țări din care, atunci când te întorci în România ești băgat în carantină 14 zile a fost actualizată de Institutul Național de Sănătate Publică. Din ea au ieșit două destinații de vacanță preferate de români, dar și una din țările nordice. Nu se mai regăsesc pe listă Portugalia, Turcia și Suedia!

Iată ce țări sunt pe noua listă care intră în vigoare la miezul nopții: 

Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr 36 din 21.07.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență

Listă în vigoare de la data de 27.07.2020 ora 0:00

ZONĂ GALBENĂ (carantina 14 zile)

Africa de Sud
Arabia Saudită
Argentina
Armenia
Azerbaidjan
Bahrain
Bolivia
Bosnia și Herțegovina
Brazilia
Capul Verde
Chile
Columbia
Costa Rica
Ecuador
El Salvador
Eswatini
Guatemala
Honduras
Insulele Turks și Caicos
Insulele Virgine ale Statelor Unite
Irak
Israel
Kazahstan
Kârgâzstan
Kosovo
Kuweit
Luxemburg
Macedonia de Nord
Maldive
Mexic
Moldova
Muntenegru
Oman
Palestina
Panama
Peru
Puerto Rico
Qatar
Republica Dominicană
Rusia
Serbia
Singapore
Statele Unite ale Americii
Surinam.

Măsura de carantină se aplică pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internațională din țările/zonele cu risc epidemiologic ridicat și au drept de intrare pe teritoriul național, respectiv: cetățeni români, cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European ori ai Confederației

Elvețiene, ori persoanelor care se încadrează la una dintre excepțiile prevăzute prin HG nr 553/15.07.2020, Anexa 3, art 2, alin 2, lit a) – l).
Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități, se mai arată în documentul INSP. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel