Lucrări de igienizare de peste 600.000 lei la o secţie de Pneumologie a Spitalului "Victor Babeş" Craiova

Medic
Medic

Un pavilion al Secţiei de Pneumologie adulţi din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" Craiova, farmacia, sala de mese, sala de recuperare a pacienţilor şi spaţiile administrative au fost modernizate cu peste 600.000 lei, bani alocaţi de municipalitate din bugetul local.

Potrivit directorului spitalului, Adina Turcu, cele şase saloane, în care sunt 17 paturi, au fost refăcute în totalitate, iar investiţia era urgentă pentru că aici încălzirea se făcea cu sobe pe gaze, la care pacienţii aveau acces permanent, ceea ce reprezenta un mare pericol atât pentru aceştia, cât şi pentru unitatea medicală, notează Agerpres. 

"Am cumpărat obiecte de mobilier şi s-au făcut toate dotările necesare. Înainte de renovare, aceste saloane erau încălzite cu sobe pe gaze, iar primul pas a fost modernizarea sistemului de încălzire, în sensul că s-au desfiinţat acele sobe, iar acum avem centrală proprie pe toate pavilioanele, care ne asigură şi căldura şi apa caldă non-stop, dar şi posibilitatea de a face economii", a spus Adina Turcu.

Aceasta a afirmat că spitalul se pregăteşte de acreditarea de la Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate şi doreşte să obţină un grad mai mare decât data trecută.

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a dat asigurări că municipalitatea va continua în perioada următoare modernizarea pavilioanelor acestui spital.

"Reabilitarea pavilioanelor 3 şi 6 este deja în faza de derulare a proiectării, care se termină la sfârşitul lunii decembrie. Asta înseamnă că în primele luni ale anului 2020 se va derula licitaţia pentru execuţie şi vor putea începe lucrările de reabilitare a celor două blocuri, unul P+6, altul P+1, dar care presupun nişte lucrări ample, care depăşesc suma de 4 milioane de euro", a spus primarul Craiovei.

Lucrările de modernizare a pavilionului au constat în montare linoleum medical, înlocuire obiecte sanitare, înlocuire gresie şi faianţă, zugrăveli, recompartimentare spaţii rezultând trei grupuri sanitare noi necesare asigurării circuitelor funcţionale, montare instalaţie oxigen pentru fiecare pat, televizoare, frigidere, instalaţie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel