Lucruri mai puțin știute despre vaccinurile anti-COVID, povestite de dr Herman Berkovits

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Dr Herman Berkovits. Foto: UMF Iași
Dr Herman Berkovits. Foto: UMF Iași

Doctorul Herman Berkovits, prietenul și medicul lui Benjamin Netanyahu, a vorbit, marți, 30 noiembrie, la DCNews și DC Medical, despre pandemia de coronavirus în Israel. 

Doctorul Herman Berkovits, prietenul și medicul lui Benjamin Netanyahu, a povestit, într-un interviu pentru DC News și DC Medical, că premierul Israelului știa din ianuarie că va urma o pandemie cu mii și mii de morți.

”Netanyahu, anul trecut, în ianuarie 2020, mi-a zis: ne așteaptă o epidemie extraordinar de mare cu mii și mii de morți. În ianuarie 2020. Europa încă nu știa. (n. r. el) Deja avea această informație. Eu m-am uitat la el și i-am spus: ce se întâmplă? Mi-a povestit câteva lucruri care nu se știau și nu se scriau. Mi-a zis că trebuie să ne pregătim: o să fie o mare nenorocire acest virus. (...) De anul trecut din martie a explodat acest virus în toate părțile și Netanyahu s-a interesat tot timpul ce facem pentru profilaxie și tratament. Vaccinurile! A început să se intereseze și am fost cu el când dădea telefoane în toată lumea, la toți marii directori de fabrici cum era Pfizer sau Moderna și am fost cu el, cel puțin de patru ori, când a vorbit cu domnul Bourla care este mare director general al Pfizer ca să vadă care este stadiul de pregătire al vaccinului. 

(...) Noi am avut o mare speranță și pentru vaccinul israelian care se face într-o altă formă, nu prin ARN Mesager ca și Moderna și Pfizer; și mulți bani dați pentru producerea acestui vaccin israelian care va ieși la urmă. Însă, n-a ieșit la timp așa cum am fi vrut noi să facem”, a afirmat medicul Herman Berkovits.

Fostul premier israelian, Benjamin Netanyahu, adaugă dr Berkovit, a făcut comenzi înainte să apară vaccinul. Primul gând s-a îndreptat spre compania Moderna. ”Vă dați seama!. Comenzi cu Moderna. (...) Noi am crezut în Israel că ei vor fi primii care vor face vaccinul”, a precizat dr Berkovits.

Însă,deși Moderna a finalizat mai repede vaccinul, Pfizer a trecut mai repede prin procedurile de aprobare. ”Noi am încercat și cu Pfizer cât mai repede, ca să cumpărăm de la ei. Noi am fost prima țară din lume care a început vaccinarea, am avut o mare speranță pentru această vaccinare”, amintește dr Herman Berkovits.

Acesta povestește că, într-o dimineață, pe la 7, Netanyahu, aflat în drum spre aeroport ca să recepționeze primele doze de vaccin anti-COVID, îl sună și-l întreabă:

”Tu ce crezi? eu pot să fac acest vaccin? vreau să fiu primul om ca să dau exemplu Israelului să fac acest vaccin. Vă dați seama, depindea de cele 10 secunde să dau un răspuns dacă premierul israelian poate să facă acest vaccin sau nu. De mine depindea dacă îi spuneam nu sau da. (...) I-am spus că e un om sănătos și că poate să facă acel vaccin. a ajuns la aeroport în 20 de minute și într-o mare festivitate a primit acele mii de doze de vaccin. (...) asta a fost în spatele culiselor”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel