Mai multe cadre didactice, infectate cu COVID-19 la Vaslui

Adisa Codruț |
Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

11 cadre didatice din Vaslui sunt infectate cu COVID-19. Au mai fost depistaţi pozitiv cu SARS-CoV-2 un asistent social de la o şcoală specială din judeţ şi un elev de clasa a II-a din municipiul Bârlad,. patru cadre didactice sunt carantinate în urma anchetelor epidemiologice.

Un număr de 11 cadre didactice din judeţul Vaslui sunt infectate cu noul coronavirus, a informat, vineri, într-o conferinţă de presă, inspectorul general şcolar din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), Loredana Roman, citează agerpre.ro.
Aceasta a precizat că şcolile sau grădiniţele în care au fost semnalate infectări în rândul cadrelor didactice trebuie să găsească soluţii astfel încât copiii să fie prezenţi fizic la ore, în cazul în care instituţiile respective de învăţământ sunt în scenariul verde. „Trebuie să se respecte deciziile date de consiliile de administraţie ale unităţilor, care ne-au fost transmise nouă şi aprobate ulterior în Comitetul Judeţean pentru situaţii de urgenţă. Noi nu putem îngrădi dreptul copiilor. Dacă sunt pe scenariul verde, atunci toţi copiii vin fizic la şcoală. (...) Toţi copiii au dreptul la educaţie", a declarat Loredana Roman.

De asemenea, au mai fost depistaţi pozitiv cu SARS-CoV-2 un asistent social de la o şcoală specială din judeţ şi un elev de clasa a II-a din municipiul Bârlad, iar patru cadre didactice sunt carantinate în urma anchetelor epidemiologice.
La nivelul judeţului Vaslui sunt 640 de unităţi şcolare, dintre care 451 vor merge pe scenariul verde şi 189 pe scenariul galben, potrivit deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel