Mai multe state își repatriază cetățenii din Wuhan

Angela Sabău |
Data publicării:
Turismul este afectat de epidemia de coronavirus
Turismul este afectat de epidemia de coronavirus

Mai multe țări își repatriază cetățenii din zona orașului Wuhan. Noua Zeelandă, SUA au anunțat deja acest lucru, în timp ce Marea Britanie a demarat deja acțiunea. Avionul care ar aduce acasă 200 de britanici însă nu poate decola.

Noua Zeelandă a anunţat joi că va închiria un avion cu 300 de locuri pentru a-şi evacua cetăţenii din oraşul chinez Wuhan, unde a apărut noul coronavirus. Potrivit agerpres.ro, 53 de cetăţeni neozeelandezi şi-au confirmat prezenţa în metropola provinciei Hubei, dar numărul real ar putea fi de fapt de două ori mai mare.

„Noua Zeelandă va oferi locuri suplimentare pentru cetăţenii din insulele Pacificului şi din Australia cu prioritate”, a declarat ministrul de externe din Noua Zeelandă, Winston Peters, precizând că evacuarea trebuie să fie aprobată de autorităţile chineze.

„Este o operaţiune complexă şi lucrăm pentru a îndeplini toate cerinţele, dar scopul nostru este ca avionul să plece cât mai curând posibil”, a spus el.
Premierul Jacinda Ardern a anunţat miercuri că guvernul său colaborează cu Canberra pentru a organiza plecarea cetăţenilor australieni şi neozeelandezi din oraşul chinez Wuhan.

Cetățenii americani din Wuhan au ajuns în California 

De asemenea, SUA a evacuat angajații consulatelor americane și cetățeni americani din epicentrul coronavirusului, Wuhan. Zborul charter angajat de guvernul american a fost redirecționat de la destinația inițială din California către o bază militară din apropiere.

Zborul, cu peste 200 de persoane la bord, este acum programat să sosească la baza rezervării aeriene din martie, în Riverside, California, la aproximativ 30 de mile de locul în care zborul inițial era programat să aterizeze în Ontario, un oraș din California situat la este de Los Angeles.

Funcționarii din Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au făcut anunțul marți seara, după ce au informat oficialii din California despre schimbare.

Avionul a ajuns în Anchorage, Alaska, unde aeronava a foist alimentată înainte de a pleca spre California.

Cei 201 pasageri ai avionului au fost supuși la două seturi de analize de sănătate la sosirea în Anchorage și toți au primit aprobarea să-și continue drumul spre California, au declarat oficialii într-un briefing.

Pasagerii au izbucnit în urale, după ce au fost eliberați, au spus oficialii. Autoritățile au spus mai devreme că oricine s-a îmbolnăvit pe ruta în Alaska ar putea fi separat de grupul din Anchorage și dus mai departe independent, potrivit ABCNews.

Toți pasagerii au fost de asemenea scanați de două ori înainte de a părăsi China, au declarat oficialii.

La sosirea în California, toți pasagerii vor fi în carantină timp de cel puțin trei zile și vor fi monitorizați de CDC. Cei care prezintă semne ale bolii și trebuie să fie testați ar putea fi reținuți până la 14 zile.

CDC a declarat că boala „nu se răspândește” în SUA. Până în prezent, au existat cinci cazuri confirmate – toate însă au fost cazuri ifnectate în Wuhan.

Camioane care transportau apă potabilă, dușuri portabile și rezervoare de stocare a apei au fost văzute sosind marți la Ontario International, un mic aeroport din județul San Bernardino, care servește ca centru oficial de repatriere a guvernului Statelor Unite pentru Coasta de Vest.

Zborul de evacuare din Marea Britanie nu poate decola

Un zbor pentru a aduce aproximativ 200 de cetățeni britanici înapoi în Marea Britanie nu poate decola așa cum era planificat. Se pare că nu au primit încă permisiunea din partea oficialilor chinezi. Zborul din Wuhan - orașul în care a apărut virusul pentru prima dată - fusese așteptat să ajungă la RAF Brize Norton în Oxfordshire mai târziu în această dimineață, pasagerii fiind plasați „în izolare susținută” la o instalație NHS timp de 14 zile. Biroul de Externe spune că „lucrează urgent” pentru organizarea unui zbor, planurile de evacuare a mai multor țări sunt afectate, relatează BBC.

Numărul de decese este de 170. Numărul de cazuri confirmate la 7.711. Și cu unul din Tibet, acum înseamnă că coronavirusul s-a răspândit în toate regiunile Chinei. Cu infecțiile confirmate în cel puțin 16 alte țări, Organizația Mondială a Sănătății se întâlnește ulterior pentru a discuta dacă aceasta constituie o urgență globală pentru sănătate. Șeful OMS spune deja progresul virusului - în special în transmiterea de la om la om - arată un potențial îngrijorător pentru un focar mult mai mare decât există în prezent în China.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel