Mâncarea, la fel de toxică precum băutura, drogurile sau țigara. Explicațiile diabetologului Doru Negru

Angela Sabău / 23 apr 2021 / 14:08
EXCLUSIV
Alimente
Alimente

Dr. Doru Negru, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice la Clinica Sanador, a comparat efectele excesului de mâncare cu cel al alcoolului sau tutunului. Explicațiile lui vin în cadrul dezbaterii „Stilul de viață, un doctor bun pentru sănătatea ta”, organizată de trustul de presă DC Media Group.

Medicul diabetolog Doru Negru a explicat că excesul de mâncare este la fel de grav ca și consumul de droguri, abuzul de alcool sau tutun.

„Prin anii 30-40 se făcea reclamă la cocaină. Se dădea heroină pentru durerea de cap. Acum, dacă te prinde cu droguri, la pușcărie e locul tău. Am trăit cu toții să vedem reclamă la țigări. Acum e antireclamă. Ce vedem la băuturi? Jumătate reclamă, jumătate antireclamă. Vreau să văd la mâncare când o să facem antireclamă?

Peste tot se spune: ne-am îngrășat cu toții, că mâncăm peste măsură; Doamne ce paradox, aruncăm o grămadă de mâncare și în lume se moare de foame. Se spune și gata. Când o să ne învățăm copiii că mâncarea e la fel de rea? Nimeni nu te obligă să mănânci”, explică medicul.

El mai spune, de asemenea, că pe măsură ce îmbătrânim ar trebui să consumăm mai puțină mâncare, deoarece scade și capacitatea de efort.  

Mai multe detalii găsiți în materialul video atașat

 

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy