Mănușile medicinale, cât de eficiente sunt împotriva noului coronavirus. Explicații medicii

La fel ca măștile medicinale, mănușile de unică folosință pot oferi un fals sentiment de securitate împotriva COVID-19.

 

Există mii de cazuri de coronavirus confirmate în toată lumea, iar publicul larg apelează la măsuri mai extreme în efortul de a evita boala. Măștile medicinale s-au vândut rapid în magazine atunci când virusul recent descoperit a lovit pentru prima dată, iar dezinfectantul de mâini nu este nicăieri găsit și produsele de curățare dispar de pe rafturi.

Acum, există un alt articol care se vinde ca pâinea caldă: mănușile medicinale. Fotografii din zone dens populate, cum ar fi New York City, au arătat persoane care poartă mănuși medicinale în public pentru a evita atingerea suprafețelor potențial germene.

Specialiștii în boli infecțioase explică eficiența acestor mănuși în fața coronavirusului.

CDC nu a făcut nicio recomandare ca publicul larg să poarte mănuși de unică folosință pentru a preveni răspândirea COVID-19. Cu toate acestea, agenția recomandă persoanelor să poarte mănuși de unică folosință atunci când au grijă de cineva care a fost diagnosticat cu COVID-19, în special atunci când manipulează rufele și când intră în contact cu lichide corporale

Cu toate acestea, o mulțime de oameni poartă mănuși de unică folosință zilnic, chiar dacă nu au un pacient cu coronavirus acasă - iar experții spun că acest lucru nu este necesar. „Probabil că oamenii nu le poartă corespunzător", a declarat pentru Prevention dr. Adalja. (De exemplu, îmbrăcarea mănușilor, scoaterea lor pentru a-ți folosi telefonul și apoi repunerea lor.) „Dacă folosesc mănuși medicale din latex, nu sunt concepute pentru utilizarea de zi cu zi și se rup ușor", a adăugat el

În plus, persoanele care poartă mănuși încă au tendința de a-și atinge fața, „care este principalul mod în care se răspândește COVID-19", a explicat pentru Prevention  Richard Watkins, M.D., medic cu boli infecțioase și profesor asociat de medicină internă la Northeast Ohio Medical University.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel