Maratonul Vaccinării anti-COVID de la Sala Palatului și Biblioteca Națională, a doua ediție

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Maratonul Vaccinării București. Foto: Ro Vaccinare
Maratonul Vaccinării București. Foto: Ro Vaccinare

Peste 1.400 de voluntari participă în acest weekend la Maratonul Vaccinării anti-COVID, a doua ediție organizată la București, la Sala Palatului și la Biblioteca Națională. Doritorii se pot vaccina la orice oră din zi și din noapte, până luni dimineață, la ora 08.00, inclusiv cu vaccinul cu o singură doză de la Johnson & Johnson.

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București, prof dr Viorel Jinga, a anunțat că sunt așteptate pentru rapel cele peste 20.000 de persoane care au făcut prima doză de vaccin COVID în urmă cu trei săptămâni, la prima ediție a evenimentului „Maratonul Vaccinării”.

„La această a doua ediție sunt din nou prezenți 100 de medici anesteziști asigurați de către Societatea Națională de Terapie Intensivă. De la Academia de Științe Medicale sunt câte doi specialiști pe fiecare tură. Cel mai important - cei aproape 1.400 de voluntari ai UMF 'Carol Davila'. Recunosc, cel puțin la rezidenți a trebuit să oprim link-ul de înscriere, întrucât nu ar fi avut loc în aceste sedii. Cele 20.360 de persoane care au fost vaccinate în prima ediție sunt așteptate să vină la rapel. Posibil ca unele din persoane să fi mers deja sau să meargă în alte centre de vaccinare, deoarece sunt multe posibilități acum de a te vaccina fără programare, doar cu buletinul”, a precizat Jinga.

Vaccinul Johnson & Johnson, la Maratonul Vaccinări

Potrivit acestuia, o noutate a celei de-a doua ediții a Maratonului este aceea că se va vaccina și cu ser de la compania Johnson&Johnson, care se administrează într-o singură doză.

„Avem vaccin Johnson&Johnson cu o sigură administrare. Deja am văzut vreo 30 de persoane (pentru administrarea acestui vaccin). Deci, probabil că o să avem destul de multe persoane vaccinate și cu Johnson&Johnson. Se poate vaccina oricine și cu prima doză atât la Sala Palatului, cât și la Biblioteca Națională, sau cu Johnson&Johnson la ambele locații. Cei care fac Pfizer pentru prima dată vor avea rapelul peste trei săptămâni în orice alt centru de vaccinare”, a explicat rectorul UMF "Carol Davila".

Prof dr Viorel Jinga și-a manifestat speranța prezentării la vaccinare a cât mai multor persoane. „Sperăm să vină cât mai mulți până luni dimineață la ora 8,00, la orice oră din zi și din noapte. Sperăm să reacționeze populația pentru a reactiva puțin această campanie, care, din păcate, în ultima perioadă a stagnat", a declarat Viorel Jinga. „La vaccinarea cu Johnson&Johnson au venit multe persoane și a trebuit să dublăm numărul de cabinete pe care le anticipam”, a spus medicul.

Președintele Senatului, Anca Dragu, le-a mulțumit cadrelor medicale care au făcut posibil acest maraton de vaccinare, organizatorilor. Ea a vizitat vineri centrul de vaccinare de la Sala Palatului.

„Așa cum spuneam și în urmă cu trei săptămâni, împreună redăm normalitatea. Colegiul Medicilor Municipiului București s-a alăturat acestui generos proiect care a fost inițiativa UMF „Carol Davila” din București. (...) De fapt, medicina bucureșteană a arătat în aceste zile ca și în urmă cu trei săptămâni unitate, forță și responsabilitate. A fost un model prin care am arătat că putem să fim o echipă, că putem să fim alături de pacienții noștri, că suntem alături de români și că împreună redăm normalitatea. (...) Sperăm ca aceste zile să fie un succes ca și în urmă cu trei săptămâni și invităm toți românii, toți bucureștenii dornici să se imunizeze să ni se alăture în efortul de a face un pas pentru a ne lua viața înapoi”, a declarat președintele CMMB, Cătălina Poiană, conform Agerpres.

50 de fluxuri de vaccinare

În cele două centre de vaccinare de la Sala Palatului și Biblioteca Națională a României sunt amenajate în total 50 de fluxuri de vaccinare: 35 la Sala Palatului și 15 la Biblioteca Națională.

„Maratonul Vaccinării” ediția a II-a de la București este organizată de Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” în parteneriat cu Colegiul Medicilor din Municipiul București, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România - Filiala Municipiului București, Societatea Studenților la Medicină București și Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenți, cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, al Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) și al Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel