MARATONUL VACCINĂRII în Capitală: de la ora 16.00, la Sala Palatului și la Biblioteca Națională din București

Dana Lascu |
Data publicării:
Vaccinare COVID-19. Foto: Pixabay
Vaccinare COVID-19. Foto: Pixabay

Maratonul vaccinării anti-COVID  începe astăzi, la ora 16.00, la Sala Palatului și la Biblioteca Națională din București. 1.200 de voluntari vor vaccina orice persoană vine în cele două locații, 24 de ore din 24, până luni dimineață la ora 8.00. Autobuzele 104, 117, 178, 300, 313 și 368 vor funcționa și pe parcursul nopții.

Dintre cei 1.200 de voluntari înscriși la Maratonul vaccinării anti-COVID  - 260 sunt medici, 300 asistenți medicali, 135 de rezidenți și 500 de studenți. La Sala Palatului vor fi organizate 40 de cabinete de imunizare iar la Biblioteca Națională - 10 cabinete.

„Asigurăm o vaccinare timp de 24 de ore din 24 în cele trei zile, cu mici pauze tehnice de curățenie, în cele două locații - la Sala Palatului, unde sunt 40 de cabinete de vaccinare, și la Biblioteca Națională, unde sunt zece cabinete. În total, 50 de fluxuri de vaccinare, operate de circa 1.200 de voluntari. Sunt voluntari, nu sunt plătiți. (...) Evenimentul este sprijinit de Colegiul Medicilor din București, de Ordinul Asistenților Medicali din București, având ajutor de la Primăria Capitalei, prin ASSMB, și ajutor din partea DSP”, declara, miercuri, într-o conferință de presă, prof dr Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila”.

Potrivit rectorului, acțiunea va începe vineri, la ora 16,00, și se va termina pe 10 mai, la ora 8,00, însă dacă vor mai fi la rând persoane care doresc să se vaccineze, vor fi și acelea imunizate.

„Vom derula acest eveniment prin două paliere importante: prima - activitatea efectivă de vaccinare, dar, în același timp, vom face și activitate de a crește gradul de informare de către comunitatea medicală din universitatea noastră pentru a lămuri populația să se vaccineze, vaccinarea fiind soluția optimă pentru a depăși această situație epidemiologică în care ne aflăm”, susținea Viorel Jinga.

Astfel, se va organiza un studio video, de la care se vor face transmisiuni live de la Sala Palatului, iar purtători de cuvânt vor fi medici cu experiență din diferite domenii, care vor susține latura informațională a proiectului.

De asemenea, vor fi și momente muzicale de pian și vioară și vor fi prezenți sportivi, artiști, dar și alte vedete.

„Primăria ne-a ajutat și cu autobuzele care vin spre cele două locații, să vină cu o frecvență mai mare și să circule și noaptea”, preciza rectorul.
Coordonatorul campaniei de imunizare anti-COVID, Valeriu Gheorghiță, va fi unul dintre medicii care vor administra vaccin împotriva SARS-CoV-2 la maratonul organizat în București.

„Vaccinul distribuit va fi de la compania Pfizer. (...) Inclusiv eu voi fi prezent și voi vaccina în ziua de vineri în centrul de la Sala Palatului”, anunța Valeriu Gheorghiță în cadrul unei conferințe de presă.

Cu ocazia maratonului de vaccinare, circulația autobuzelor pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 și 368 va fi extinsă și pe parcursul nopții.

„Oricine vrea să se vaccineze cu vaccinul anti-COVID-19 o poate face fără niciun fel de programare începând de vineri, la ora 16,00, și până luni, la ora 8,00. Împreună cu STB, am convenit să extindem și noaptea circulația autobuzelor pe liniile 104, 117, 178, 300, 313 și 368, pentru a facilita transportul bucureștenilor la centrele de vaccinare și înapoi spre casă”, a scris edilul general pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel