Masca, obligatorie în Maramureș: este al treilea județ care interzice prezența în spațiul public fără protecție pe față

Angela Sabău |
Data publicării:

Încă un județ decide obligativitatea de a purta măști, pentru oprirea răspândirii coronavirusului. După Galați și Vaslui, Maramureș este cel de-al treilea care introduce această regulă.

Toți cetățenii județului Maramureș sau cei care tranzitează județul vor fi oblgați, începând de luni, să-și acopere feța (nas, gură) cu mască, inclusiv măști improvizate sau alte materiale de protecție, de unică folosință sau reutilizabile, în vederea reducerii riscului epidemiologic, de transmitere a virusului SARS-Cov-2. Măsura va fi aplicată în spații publice sau la locul de muncă de către toate persoanele, fie că acestea prezintă simptome de infecție respiratorie sau nu.

”Maramureșenii care părăsesc perimetrul casei pentru a ieși în spaţii publice: spaţii comerciale, pieţe, instituţii publice, şantiere trebuie să poarte un mijloc de protecție care poate fi mască sanitară, eșarfă, mască de pânză sau orice alt fel de material. Pentru a evita răspândirea virusului SARS-CoV-2, aceste mijloace de protecție îi vor proteja atât pe cei care le poartă, cât și pe cei din jur, fiind cunoscute cazuri de persoane infectate care nu prezintă însă simptome”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Decizia, spune el, vine în urma consultării cu prefectul Nicolae-Silviu Ungur și cu directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP), dr. Rareș Pop, CJSU și intră in vigoare de mâine, 6 aprilie 2020.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel