Măsuri pentru redeschiderea școlilor: ce vor să facă autoritățile pentru a proteja elevii

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sală de clasă
Sală de clasă

Redeschiderea școlilor vine cu idei noi. Autoritățile din Argeș vor prioritate în trafic, astfel încât elevii să nu stea mai mult de 15 minute într-un mijloc de transport.

Reprezentanții primăriei Argeș au cerut o soluție pentru ca autobuzele să nu rămână blocate în trafic. Ei caută o soluție legală pentru ca ceilalți șoferi să fie obligați să le facă loc în trafic mijloacelor de transport în comun. 

Autoritățile speră ca astfel să reducă timpul pe care elevii îl petrec într-un mijloc de transport având în vedere că, potrivit datelor de până acum, riscul ar fi mai mic dacă pasagerii ar petrece  în autobuze un timp mai scurt de 15 minute. 

Dacă însă vreun elev se infectează cu SARS CoV-2, autoritățile vor ca toți colegii din clasa respectivă să fie testați de COVID-19. Testările ar urma să fie făcute cu teste rapide, pentru ca părinții să afle chiar în aceeași zi dacă cei mici ai lor au fost infectați cu coronavirus, și totodată să fie luate rapid măsurile de izolare. 

În ceea ce privește aglomerația care se formează în fața școlilor atunci când părinții și bunicii vin să ia copiii de la școală, un rol important îl vor avea polițiștii locali, însărcinați să le atragă atenția acestora să păstreze distanța de siguranță, notează Antena 3. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel