MEDIC ATI, mesaj GROAZNIC: „Oricând poate exploda o secție ATI COVID! Spitalele nu au instalații pentru un asemenea consum”

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Pacient în secția ATI a Spitalului Rol 2. Foto: ftografie cu caracter ilustrativ - Spitalul Militar Central / Daniel Iancu
Pacient în secția ATI a Spitalului Rol 2. Foto: ftografie cu caracter ilustrativ - Spitalul Militar Central / Daniel Iancu

Un medic ATI de la Spitalul Colentina din București trage un puternic semnal de alarmă: instalațiile electrice din multe spitale nu sunt concepute să reziste la un consum atât de mare cât e necesar pentru pacienții COVID care sunt îngrămădiți în câteva unități medicale. 

„Spitalul Colentina are toate pavilioanele pline cu pacienți cu forme medii și severe de COVID, care necesită oxigenoterapie cu fluxuri extrem de mari, de până la 45-60 litri/ min, per pacient. Asigurați-vă că nu vom exploda la propriu! Se trage de medicii ATI din acest spital de 8 luni, asta ar mai lipsi, un accident.

Nu este prevăzut aproape niciun spital cu instalații care să reziste la asemenea consum, sunt foarte vechi, instalațiile electrice foarte vechi, fluxurile de oxigen extrem de mari; fiecare secție din Colentina e ca o bombă. Asigurați-vă că scădeți presiunea pe aceleași spitale și distribuiți pacienții astfel încât să nu îi puneți în pericol nici pe ei, nici personalul... Primăria are sprijinul PNL, care are guvernarea. 

Aveți în vedere că oricând poate exploda o secție ATI COVID. Nu mai înghesuiți în aceleași spitale pacienții cu forme grave de COVID, fără număr, pentru că va fi dezastru. 

Peste această nenorocire nu se poate trece cu numai 8-10 spitale, când Bucureștiul are 45...,

Indiferent de vor / nu vor managerii, este o situație de criză și nu puteți lăsa pacienți în UPU și camerele de gardă de la Balș, Babeș, Nasta etc.

Avizele fără verificări periodice pe teren nu ajută la nimic. Verificări făcute de specialiști adevărați.

PS: Am aflat că a crescut consumul de oxigen față de iulie de 5 ori!!!!” a scris dr Laura Zarafin, medic primat ATI la Spitalul Colentina din București, pe pagina sa de Facebook. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel