MEDIC ATI, pandemia COVID și spitalele românești: „este o nenorocire ce trăim, ASTA este realitatea!”

Dana Lascu / 23 noi 2020 / 20:19
Pacient în secția ATI a Spitalului Rol 2. Foto: Facebook Spitalul Militar Central / Daniel Iancu
Pacient în secția ATI a Spitalului Rol 2. Foto: Facebook Spitalul Militar Central / Daniel Iancu

Un medic primar ATI de la un mare spital din Capitală, care se ocupă exclusiv de pacienți COVID, arată punctual care este realitatea din spitalele românești. „Când vă indignați muncitorește, cu asta ne confruntăm și acestea sunt FAPTELE!”

În plină pandemie COVID un medic ATI trage linie și punctează: „Când vă indignați muncitorește că nu există spitale, personal medical și condiții, gândiți-vă puțin la ce s-a întâmplat în ultimii 30 de ani. Și adăugați următoarele :

Fapt - se moare mult și peste tot în lume de aceasta boală încă cu multe necunoscute!

Fapt - în toate țările s-au mobilizat voluntari care să ajute, la orice, că sunt foarte multe lucruri de făcut într-un spital, mai ales când nu ai personal suficient și pacienții curg în valuri. La noi nu a existat un singur voluntar.

Fapt - avem cele mai vechi spitale din UE și asta nu a deranjat pe nimeni până acum, cu excepția câtorva medici neimportanți care au tot spus și scris degeaba.

Fapt - avem cel mai mic număr de medici ATI din UE (poate doar Bulgaria ne concurează) 

Fapt - avem secții ATI cu structură a instalațiilor ce nu corespunde nevoilor acestor pacienți critici (prea multe aparate și prea mult oxigen în spitale construite în urmă cu 100 de ani). 

Fapt - spitalele au fost depășite de numărul de pacienți critici și în țări precum - Italia, Franța, Spania, SUA.

Fapt - medicii nu cunosc tratamentul. Sunt încercări și studii în curs, nu există încă un tratament eficient. 

Fapt - HIV, în anii 80, a creat o panică similară, iar medicația anti HIV a fost descoperită după 20 de ani de cercetare.

Fapt - este o nenorocire ce trăim și asta ar trebui să ne unească, nicidecum să scoată ce e mai rău din noi.

Nu vom putea depăși această criză decât ajutându-ne”, arată dr Laura Zarafin, medic primar ATI la Spitalul Colentina din București. 

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy