MEDIC: „AVEM paturi ATI! Ei le caută doar la spitale COVID. Și-au atins nivelul de incompetența”

Dana Lascu |
Data publicării:
Spital, tratament. Foto: print screen CCTV
Spital, tratament. Foto: print screen CCTV

Revoltat de minciunile vehiculate de autorități, dr Cristian Băicuș atrage atenția că EXISTĂ paturi ATI în Capitală, dar că dintr-o eroare de judecată a autorităților pacienții infectați sunt plimbați prin toată țara. Doar paturile ATI din spitalele COVID sunt ocupate, nu din toate spitalele așa cum ni se tot spune. 

Autoritățile române au decis încă din primăvară că spitalele românești se împart în Spitale COVID (preponderent cele de boli infecțioase), suport COVID și cele non-COVID. Dar împărțirea aceasta își arată acum efectele nefaste. În loc să fie tratați în București, pacienții din oraș și din împreujurimi sunt trimiși prin toată țara. Motivul? Paturile din Secțiile ATI ale spitalelor COVID și ale celor suport sunt ocupate. În timpul acesta, zeci de secții de ATI de la spitalele „protejate” se ocupă în liniște doar de operații programate, arată dr Cristian Băicuș, medic primar medicină internă și cercetător, la Spitalul Clinic Colentina.

„Mă uit la televizor și nu-mi vine să cred cât de mare e dezinformarea! Pacienți morți la Sibiu, pentru că nu au mai avut locuri la terapie intensivă. În tot Sibiul, 12 locuri de terapie intensivă? Nu, fraților, sunt doar locurile pentru COVID!!! Și dacă nu mai sunt locuri pentru COVID, lăsăm pacienții cu COVID să moară! „Căutăm loc de terapie în toată țară, și nu găsim!!” Nu, fraților, caută doar la spitale COVID! Dacă nu sunt la spitale COVID, pacientul COVID să moară!

„Centrul monitorizează în timp real toate paturile de terapie intensivă!” Nimeni nu spune că, de fapt, sunt monitorizate paturile de terapie intensivă din spitalele COVID! Iar dacă nu sunt locuri libere, medicii de la terapiile intensive COVID sunt amenințați! Dar dacă s-au terminat paturile COVID, și nici amenințările, nici controalele în miez de noapte nu fac vreun pat (că nu e de unde), atunci pacienții cu COVID să moară! Și spunem la TV că nu mai avem paturi de ATI!

Cică încă nu trimitem pacienți în străinătate. De ce? Va spun eu de ce, pentru că nu au găsit, în toată Uniunea Europeană, niciun „spital COVID”, și ei doar asta știu, să trimită pacienți COVID în spital COVID!! Chiar cu locuri non-COVID libere, pacienții COVID, care nu mai prind locuri COVID, să moară!! Atâta ii duce capul pe cei ce dirijează operațiunile!

Au făcut un spital întreg COVID, Malaxa, care nu are decât câteva paturi de ATI, iar în rest diabet, alergologie, obstetrică-ginecologie, chirurgie, iar diriguitorii, în imensă lor prostie, își imaginează că au unde pune pacienți care mor, de obicei, prin insuficiență respiratorie!! Și au și umplut spitalul...

Cât îi mai lăsăm să ne demonstreze că și-au atins nivelul de incompetența? Nu de altă, dar costă vieți! Boală e destul de gravă, nu ne mai trebuie și prostia lor!”, notează, revoltat, medicul Cristian Băicuș, pe pagina sa de Facebook. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel