Medic de familie din Botoșani, condamnat pentru fals intelectual și obținere ilegală de fonduri

Adisa Codruț |
Data publicării:
Medic
Medic

Circa 3.500 de pacienți din comuna Avrămeni, Botoșani, au rămas fără medic de familie întrucât acesta a fost condamnat pentru fals intelectual și obținere ilegală de fonduri.

Medicul de familie din comuna Avrămeni, Romică Coșovanu, a fost condamnat de instanță pentru fals intelectual și obținere ilegală de fonduri, iar cei circa 3.500 de pacienți ai săi au rămas fără doctor. Acesta a rămas de două ori, în decurs de câteva luni, fără contract cu Casa de Asigurări Botoșani. 

În aprilie, anul acesta, doctorul a solicitat Casei Județene de Asigurări de Sănătate Botoșani încetarea contractului deoarece era cercetat într-un dosar pentru fals intelectual și obținere ilegală de fonduri. Apoi și-a făcut o altă firmă și a făcut un alt contract cu CAS Botoșani.

„De la 30 iunie, contractul i-a încetat de drept și nu i-a mai fost prelungit pentru că între timp am primit hotărâre judecătorească, din care rezultă că procesul s-a desfășurat în procedura recunoașterii vinovăției. Deci, chiar dacă are drept de apel, recunoașterea vinovăției are efect juridic, apelul nu poate schimba lucrul acesta. Contractul cu domnul doctor nu a mai fost prelungit, pentru că dânsul este condamnat, iar în acest caz, conform Statutului CNAS, la artic.36, persoanele care au produs prejudicii, nu mai pot intra în relații contractuale cu Casa de Asigurări. Nici persoanele, nici firmele", a declarat Carmen Nicolau, președintele CJAS Botoșani, potrivit Monitorul de Suceava.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel