Medic fals în România. A lucrat în spital 20 de ani, cu DIPLOMĂ FALSĂ

Un medic fals a lucrat în spital două decenii, cu diplomă falsă, fără ca nimeni să-și dea seama. 

Polițiștii au percheziționat domiciliul din Târgoviște, județul Dâmbovița, al unei femei bănuite de înșelăciune și profesarea fără drept, pe baza unei diplome false.

Potrivit unui comunicat al IGPR, persoana vizată este bănuită de inducerea și menținerea în eroare a unui spital, prin depunerea la dosarul de angajare a unei diplome de licență falsificate, în baza căreia și-ar fi exercitat profesia de psiholog, în perioada 1999-2019, conform Mediafax.

Totodată, în baza unui atestat de liberă practică falsificat, persoana bănuită ar fi fost desemnată, prin decizii ale conducerii spitalului, să facă parte și din comisiile de expertiză medico-legală psihiatrică constituite la nivelul unității.

Polițiștii susțin că aceasta ar fi evaluat astfel cognitiv și neuropsihic pacienții unității spitalicești, personalitatea și mecanismele de adaptare ale acestora, gradul de discernământ, ar fi acordat asistență de specialitate și ar fi completat 1.381 de fișe de observație/evaluare, doar în perioada ianuarie 2016 - decembrie 2018.

„Prin exercitarea în mod ilegal a profesiei de psiholog (atât ca angajat al spitalului, cât și prin participarea în cadrul comisiilor de specialitate), s-ar fi produs un prejudiciu instituției angajatoare de 367.990 de lei, reprezentând contravaloarea veniturilor salariale încasate, parțial, pentru perioada 2011-2019. Prejudiciul va fi calculat în funcție de întregul material probator ce se va administra în cauză”, se arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel