Medicamente prescrise pe Internet de medici. Dr Sandra Alexiu: să te lupți cu frați de-ai tăi care fac exces de zel...

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Sandra Alexiu  FOTO: arhivă personală
Sandra Alexiu FOTO: arhivă personală

Medicul de familie Sandra Alexiu avertizează că ”e o problemă” că unii doctori au scris pe rețelele sociale ce medicamente ar fi bine să se ia în cazul infecției cu COVID. 

Doctorul Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, condamnă atitudinea unor medici care au oferit, pe Internet, scheme terapeutice, tratamente și medicamente pentru tratarea infecției COVID.

”E foarte greu să combați acest mit când pacientul îți pune sub nas o rețetă scrisă de un medic pe Internet. Vă dați seama că lupta este cu atât mai intensă cu cât te lupți cu frați de-ai tăi care fac exces de zel și pun, în ciuda lucrurilor care sunt reglementate în codul deontologic, doze, tratamente, medicamente pe Internet”, consideră doctorul Sandra Alexiu.

Potrivit acesteia, medicii de familie sunt în prima linie și ”în războiul cu pacienții” întrucât, ”mai nou, pacienții sunt foarte revendicativi pentru că citesc pe internet tot felul de scheme recomandate de oameni care nu au nicio legătură cu prescripția corectă într-o boală virală. (...) E o problemă!”, adaugă dr Sandra Alexiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel