Medici trimiși în școli și licee la cursurile pregătitoare și la examene. Anunțul făcut de Anisie

Dana Lascu |
Data publicării:

Ministrul Educației și ministrul Sănătății au semnat un ordin prin care în școli vor fi trimiși medici pentru a face controlul epidemiologic al elevilor care revin la cursurile de pregătire și a celor care vor da examene. 

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că împreună cu ministrul Sănătății a semnat un ordin comun prin care la cursurile de pregătire și la examenele pe care le au de susținut elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, vor participa și medici, câte unul pe unitate, pentru control epidemiologic!

„Va fi publicat astăzi (marți seară, n.r.) în Monitorul Oficial, pentru că s-a schimbat starea de urgență în stare de alertă, avem o lege nouă - (...) și acolo sunt prevăzute toate măsurile prevenire și de combatere a îmbolnăvirilor. Avem acolo prevăzut în mod clar care sunt responsabilitățile Ministerului Educației, inspectoratelor școlare, unităților de învățământ și direcțiilor de sănătate publică. Am discutat cu domnul ministru al Sănătății și în fiecare unitate de învățământ va exista un cadru medical care va supraveghea tot acest proces de revenire la cursurile de pregătire, dar și procesul de examene naționale (...) Odată cu revenirea la școală vom lua și măsurile de siguranță pentru că de aici am pornit de fapt, de la temerile pe care le au elevii sau părinții. Această revenire este una opțională și părintele este cel care evaluează starea de sănătate a copilului, dar și ceea ce se află în familie, membrii familiei care ar putea fi în grupa de risc", a declarat ministrul Monica Anisie, la TVR 1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel