Medicii bolnavi de COVID-19 pot continua să lucreze. Unde a fost luată această decizie

Adisa Codruț |
Data publicării:
Medic
Medic

Medicii bolnavi de Covid-19 pot continua să lucreze. Află în articol unde a fost luată această decizie.

Franța le va permite lucrătorilor din domeniul sănătății care sunt infectați cu coronavirus, dar care au simptome puține sau deloc, să continue să trateze pacienții, mai degrabă decât să se autoizoleze, scrie AP News. Este o măsură extraordinară care are ca scop atenuarea penuriei de personal din spitale cauzate de o explozie fără precedent a cazurilor de coronavirus.

Scutirea specială de la regulile de carantină din Franța care este aplicată în spitale, case de îngrijire pentru bătrâni, cabinete medicale și alte servicii de sănătate esențiale mărturisește presiunea tot mai mare asupra sistemului medical francez prin varianta Omicron, care se răspândește rapid.

Este un risc calculat, cu posibilitatea ca lucrătorii din domeniul sănătății cu COVID-19 să-și infecteze colegii și pacienții. Totuși, guvernul argumentează că este nevoie ca serviciile esențiale să fie menținute în funcțiune. În afara celor din sectorul de sănătate, regulile de carantină din Franța impun cel puțin cinci zile de autoizolare pentru cei complet vaccinați care sunt testați pozitiv. Pentru cei nevaccinați, autoizolare este de cel puțin șapte zile.

Citește continuarea pe DC NEWS și află mai multe detalii despre varianta Omicron

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel