Medicii de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara vor să iasă în stradă: motivul este absolut incredibil

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Spitalul „Victor Babes” Timișoara
Spitalul „Victor Babes” Timișoara

Mai mulți medici rezidenți de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara au anunțat că vor ieși în stradă. 

Mai mulți medici rezidenți de la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara au anunțat că vor ieși în stradă. Motivul nu este acela de a cere ceva, ci de a oferi ceva. Ei vor să meargă inclusiv din ușă-n ușă și să ofere informații despre vaccinul împotriva COVID-19, persoanelor care refuză să se imunizeze.

Iată cum motivează ei acțiunea:

”Atunci când vezi secțiile de Terapie Intensivă pline cu pacienți a căror viață atârna de un fir de par, din cauză că refuză vaccinul sau nu cred că boală există, atunci când secțiile roșii sunt pline de pacienți cu forme medii sau grave de COVID care pur și simplu ar face orice pentru a putea respiră fără a fi conectați la un aparat, pentru că acolo am ajuns, te întrebi: De ce? De ce oamenii nu vor să se vaccineze? De ce nu cred în această boală cumplită care a ucis peste 50.000 de români? Și, în acel moment, îți dai seama că poate nu ai făcut destul. Că poate orele, și zilele, și nopțile pe care le-ai petrecut în ATI ajutându-i pe bolnavi nu au fost îndeajuns. Ai făcut tot ce se putea în spital. Dar, probabil, nu aici trebuia dusă bătălia. Dacă cei pe care ii tratăm astăzi în ATI-urile ocupate 100% ar fi înțeles ce să facă, de ce este importantă imunizarea, de ce este important să poarte masca și să se ferească, nu am fi ajuns în situația asta.

De aceea, noi, câțiva medici rezidenți de AȚI, am decis să mai facem ceva. Să mergem din casă în casă, din bloc în bloc sau pur și simplu pe stradă să le explicăm oamenilor, față în față, de ce este necesar să ne vaccinăm, să ne protejăm.

Vom stă de vorba cu timișorenii, le vom împărtăși din experiență noastră din spital și le vom arată care sunt beneficiile vaccinării, riscurile, posibilele efecte adverse.

De mâine, vom începe această campanie de informare a cetățenilor. Sperăm să ajungem în cât mai multe zone din oraș, să întâlnim cât mai mulți oameni pe care să-i convingem că este esențial să se vaccineze și să nu plece urechea la dezinformarile practicate de antivaccinisti, în special în mediul online”, au scris pe pagina de Facebook a  Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel