Medicul Mihai Craiu: Copiii se vor infecta cu COVID în proporție mai mare decât în vara 2021 și unii vor ajunge la spital

Adisa Codruț |
Data publicării:
Ce se întâmplă dacă apar focare de COVID-19 în școli. FOTO pexels
Ce se întâmplă dacă apar focare de COVID-19 în școli. FOTO pexels

Medicul pediatru Mihai Craiu susține că vor fi multe cazuri de îmbolnăviri cu infecția COVID în rândul școlarilor, mai multe decât în vara acestui an.

Medicul pediatru Mihai Craiu spune că vor fi mai multe cazuri de îmbolnăviri al copii odată cu începerea școlii decât în vară, dar și că ”cei mici, chiar dacă fac COVID-19 nu au aceleași riscuri ca cei pentru care există vaccin. De ce? Pentru că cei mici folosesc ALTĂ APĂRARE în fața coronavirusului”.

Explicația specialistului:

Scurt de tot...Acum când a început școala și diverse voci anunță apocalipsa iar altele ne explică cum țara X a renunțat la toate restricțiile (apropos există cazuri și în UE - vezi Danemarca https://www.npr.org/.../103.../covid-denmark-eu-restrictions) cred că sunt necesare câteva repere clare.

1. Da, copiii și adolescenții români se vor infecta în proporție mai mare decât în vara 2021 și unii vor ajunge la spital.

2. Copiii vor contribui la transmiterea comunitară a SARS-CoV-2 la fel de eficient ca adulții, exact cum se întâmplă și în izbucniri epidemice cu alte virusuri respiratorii, vezi gripa.

3. Deocamdată nu există în UE vaccinuri aprobate pentru copiii cu vârstă sub 12 ani. Dar nici nu prea contează, în țările normale. Vezi Danemarca unde 80% din cei peste 12 ani sunt vaccinați. Oare sunt nebuni danezii și alții ca ei? Răspuns - NU. Pentru că cei mici, chiar dacă fac COVID-19 nu au aceleași riscuri ca cei pentru care există vaccin. De ce? Pentru că cei mici folosesc ALTĂ APĂRARE în fața coronavirusului. Copiii mici folosesc imunitatea înnăscută și nu cea dobândită.

Imunitatea dobândită, cea cu anticorpi specifici, presupune un act de învățare ce durează ani de zile. Ca orice limbă străină... Deci nu o "posedăm" când ne naștem sau în primii ani de viață.Cum se apară copiii de infecții? 2-3 luni cu anticorpii veniți de la mamă, prin placentă apoi au doar armele imunitații înnăscute. Acestea sunt foarte puternice, ca o bombă atomică, dar nu sunt foarte precise. Nu recunosc un anumit dușman ci omoară toți străinii ce intră în corpul copilului.

Trebuie să facă asta ani de zile, până învață imunitatea dobândită să recunoască doar dușmanii, dintre străini. https://www.nature.com/articles/s41587-021-01037-9Acest comportament al imunității copilului mic seamănă cu modul în care se comportă aceștia cu orice străin. Se încruntă, plâng și se agită violent, până învață să distingă rudele îndepărtate sau prietenii. Cu timpul înveți și capeți experiență și educație. Inclusiv imună. Și în fața străinilor nu mai dai cu bomba atomică, fără discriminare...

După o analiză strategică (făcută de celulele imune cu memorie) se mobilizează un plan de apărare, cu arme specifice, anticorpii. Dar asta durează: sunt câteva zile până la "mobilizarea generală", timp în care SARS-CoV-2 are răgazul să se multiplice în corpul unui adolescent/adult.https://www.nature.com/articles/d41586-021-02423-8...De aceea este atât de diferit la copiii mici aparent sănătoși!

PLAN - lăsăm nevrozele inutile și ne concentrăm la ce trebuie să facem noi adulții, mai ales vaccinare și purtat mască în mod corect, acolo unde e necesar. Copiii mici au armele potrivite pentru acest război! Ei au un pericol de alienare și de pierderi școlare MULT MAI MARE decât cel de spitalizare prin maladie COVID-19! Cu toții trebuie să ne străduim măcar acum, în ceasul al 12-lea. Altfel se închid iar școlile. Inutil și cu urmări”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel