Medicul Monica Pop, SCANDAL privind măștile de protecție: Asta DOAR MEDICII pot spune

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Medicul Monica Pop s-a arătat extrem de iritată de inițiativa legislativă a deputaților AUR privind renunțarea la obligativitatea purtării măștilor în spațiu deschis.

Monica Pop s-a declarat total împotriva inițiativei deputaților AUR care vor eliminarea obligativității purtării măștii în spațiul deschis.
„Mi se pare o inițiativă proastă. În primul rând, eu consider că masca este, realmente, un mijloc de protecție. Desigur, fără exagerări. Nu cu schimbare la nu știu câte ore, și nici măcar zilnic, și nu cu purtatul permanent. Însă, fără îndoială, reprezintă un mijloc de protecție.
În al doilea rând, cred că Parlamentul nu are nicio calitate morală - nu legislativă - să hotărască așa ceva. Asta doar medicii pot spune, atât timp cât această boală este cu transmisie aerogenă. Aerogen înseamnă că este transmis prin aer, indiferent că este închis sau deschis.
Sigur, poate că într-un parc, unde e foarte mult spațiu liber și unde sunt puțini oameni, să spunem (că s-ar putea renunța la mască, n.r.).
Însă în niciun caz acolo unde sunt mulți oameni, pe stadion sau la patinoar. Atâta timp cât este un pericol, nu cred că trebuie să se amestece parlamentarii în ceva de natură medicală.
Toți medicii specialiști s-au pronunțat în favoarea măștii. Cum vine unul care este inginer sau altceva să se pronunțe? Ce, noi ne pronunțăm față de meseria lor? Habar n-avem. La fel, nici ei nu au habar și nu sunt în măsură (să se pronunțe), în afară de ce spune Comisia medicală", a spus Monica Pop într-o intervenție la Antena 3.
Ringo Dămureanu, deputat AUR, susținător al amendamentului de eliminare a obligativității măștii în spații deschise, susține că aceia care se simt protejați de mască o pot purta în continuare oriunde doresc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel